Tsunami in Azië herdacht

Tsunami herdacht

Het is precies vijf jaar geleden dat een tsunami bijna 250.000 dodelijke slachtoffers maakte in 13 Zuidoost-Aziatische landen. De tsunami in Zuidoost-Azië kostte het leven aan 36 Nederlanders. 34 kwamen om in Thailand; twee in Sri Lanka. Op 26 december 2004 werden 13 landen in Zuidoost-Azië getroffen door een metershoge vloedgolf. De natuurramp zorgde voor een echte ravage en bijna 250.000 mensen lieten het leven in Indonesië, Thailand, India en Sri Lanka.

 

Vooral de Indonesische provincie Atjeh kreeg het zwaar te verduren. 168.000 mensen kwamen er om. In Sri Lanka lieten 31.000 mensen het leven bij de natuurramp. In de getroffen landen zijn er verschillende herdenkingsplechtigheden gehouden.

 

De getroffen gebieden hebben nu betere waarschuwingssystemen om zo’n erge natuurramp in de toekomst te voorkomen. Ook miljoenen huizen worden nog steeds heropgebouwd. De reconstructies kregen al eerder te kampen met allerlei problemen zoals corruptie.

 

Net op deze dag werd het Indonesisch eiland Maluku getroffen door een aarbeving van 6.7 op de schaal van Richter. Over eventuele slachtoffers of schade is nog niets bekend.

Lees ook:Al 450 doden door tsunami en vulkaanuitbarsting Indonesië
Lees ook:Metershoge golven teisteren Aziatische kusten
Lees ook:Test met Tsunami alarm veroorzaakt paniek in Thailand
Lees ook:Angst voor tsunami na krachtige aardbeving in Indonesië
Lees ook:Chili opnieuw getroffen door zware aardbeving

Geen reacties // Reageer