Jasper Schuringa de held van 2009?

Jasper Schuringa held 2009?

Jasper Schuringa held 2009?

Jasper Schuringa (32) die de Nigeriaanse terrorist Umar Farouk Abdulmuttalab besprong toen hij een poging deed een vliegtuig van Schiphol naar de Amerikaanse stad Detroit op te blazen, wordt zowel in de Nederlandse als in de Amerikaanse media gezien als een held. Op zijn Hyves, Facebook en Twitter profielen reageren ontzettend veel mensen met teksten als ‘held, goed gedaan, respect”  Op zijn Twitter pagina meldt Jasper dat hij niet weet wat hij moet zeggen op al die reacties. Op Hyves is zelfs al een speciale Jasper Schuringa Fan hyve geopend. Geert Wilders vindt dat Jasper Schuringa een lintje verdient. ,,Jasper Schuringa is een held en verdient een lintje danwel een koninklijke onderscheiding”, stelt Wilders

 

Is Jasper Schuringa de held van het jaar 2009? Vul de poll in!
(rechts op deze pagina)

 

Een paar dagen geleden had vrijwel niemand gehoord van Jasper Schuringa. Nu is hij misschien wel de bekendste Nederlander wereldwijd. Jasper stapte vrijdag nietsvermoedend aan boord van vlucht NW 273 van Schiphol naar Detroit. Vlak voor de landing op de luchthaven van Detroit overmeesterde hij de Nigeriaanse terrorist, die een poging deed het vliegtuig op te blazen.

 

Schuringa vertelde aan de Amerikaanse nieuwszender CNN (zie video hieronder) gedetailleerd wat er gebeurde en hoe hij handelde. Ook gaf hij een interview aan de NOS. Hij zegt zonder aarzeling op de terrorist te zijn gedoken toen medepassagiers riepen dat hij in brand stond. Hij heeft een brandend ‘ding’ uit zijn handen gerukt en het vuur geblust. Toen heeft hij de terrorist overmeesterd, tot het vliegtuig landde in Detroit. Schuringa zei dat niks hem tegen kon houden om de terrorist te stoppen. Hij dacht er naar eigen zeggen niet bij na. ‘Ik probeerde gewoon het vliegtuig te redden.’ Bij zijn heldendaad verbrandde zijn hand.

 

Vicepremier Wouter Bos (PvdA) heeft zaterdagavond als waarnemend minister-president telefonisch contact gehad met Schuringa. Bos heeft namens het kabinet zijn waardering uitgesproken voor de rol die Schuringa heeft gespeeld.

Lees ook:Jasper Schuringa is de held van 2009 – uitslag poll
Lees ook:Nederlander Jasper Schuringa voorkomt aanslag op vliegtuig Northwest
Lees ook:Jasper Schuringa doet zijn verhaal in De Wereld Draait Door en gaat samen met Eyeworks een documentaire maken
Lees ook:Abdulmutallab : 20 terroristen staan klaar om vliegtuigen op te blazen
Lees ook:VS ontkomt aan nieuwe aanslagen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Jasper Schuringa de held van 2009?

  1. winining roulette ebooks

    How will we have money to support millions of more people in the future?

      /  
  2. roulette systems

    How much money should I bring for my trip to Japan?

      /  
  3. w dreves

    Deze jongeman verdient levenslang gratis reizen Een dikke knuffel voor Jasper.

      /  
  4. Pingback: puppy breeders

Comments are closed.