Zeven doden door lawines in Italie; hoog lawinegevaar in de Alpen

Binnen enkele uren zijn in Noord-Italië zeven mensen om het leven gekomen door lawines, onder wie een 14-jarige Duitse jongen, twee Italiaanse toeristen en vier reddingswerkers.

 

 

In het Dolomiti Superski gebied in Trentino zijn zaterdagavond vier mensen van de reddingsdienst omgekomen, die op zoek waren naar twee vermiste toeristen. Het reddingsteam werd op een hoogte van meer dan 2.000 meter verrast door een lawine en werd meegesleurd. Drie andere redders van het team geraakten gewond. Eén van hen kon alarm slaan. Vandaag zijn de twee vermiste Italiaanse toeristen teruggevonden. Ook zij werden slachtoffer van een lawine.

 

Een 14-jarige snowboarder uit Duitsland kwam elders in de regio om het leven door een lawine. Hij was onderweg met twee anderen, die nog wel op tijd onder de sneeuwmassa vandaan konden worden gehaald door reddingswerkers.

 

Lawinegevaar

Op veel plaatsen in de Alpen is sprake van verhoogd lawinegevaar. Dat komt doordat er eerst een dik pak sneeuw is gevallen, gevolgd door hevige regenval, ook in hoger gelegen gebieden. Mensen die op de pistes blijven, lopen overigens nauwelijks risico om slachtoffer te worden van een lawine.

Lees ook:Lawines in de Franse Alpen eisen 5 doden
Lees ook:5 doden door lawines in Oostenrijk
Lees ook:Nederlandse skiër komt om bij lawine in St. Anton
Lees ook:Alweer lawines in de Alpen, minstens 4 doden in Zwitserland
Lees ook:Doden door lawines in Alpen

Geen reacties // Reageer