Bodyscans of geen bodyscans?

Als op Schiphol de controles met de zogeheten bodyscans waren toegestaan, was de kans veel groter geweest dat de Nigeriaanse terrorist gepakt was. Dit zegt operationeel directeur van Schiphol Ad Rutten maandag. Schiphol is in het bezit van zeventien scanapparaten, maar deze mogen vanwege Europese privacy niet worden gebruikt. Beveiligers kunnen met de bodyscans door de kleren van passagiers heen kijken. Schiphol heeft inmiddels ook software waarmee de computer kan zien wat mensen onder hun kleren dragen. Rutten hoopt dat het incident van afgelopen vrijdag ervoor zorgt dat Brussel sneller toestemming geeft voor het gebruik van de apparaten.

Wat vind jij belangrijker? Je veiligheid of je privacy?

Hieronder een filmpje over de bodyscans op Schiphol.

Tegenstanders van de bodyscans vinden dat de beveiligers te intieme details van het menselijke lichaam kunnen zien, of zoals de Italianen in dit filmpje zeggen dat je naakt bent in het apparaat. Ze kunnen alles zien inclusief je geslachtsdeel.

Persoonlijk heb ik liever dat ze mij ‘naakt’ zien dan dat ik bij een terrorist in het vliegtuig zit. Veiligheid gaat boven alles!

Lees ook:Strippen uit protest tegen bodyscans
Lees ook:Liever bloot dan dood, alles wat je moet weten over bodyscanners op Schiphol
Lees ook:Jasper Schuringa is de held van 2009 – uitslag poll
Lees ook:Jasper Schuringa de held van 2009?
Lees ook:Filmpje: Zo komt de Sagrada Familia er uit te zien!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bodyscans of geen bodyscans?

  1. Loe

    Kunnen ze met die bodyscan ook gelijk mijn gezondheid checken?

      /  

Comments are closed.