Hotel op Braziliaanse eiland Ilha Grande bedolven onder modderstroom, minstens 30 doden

Mdderstroom raakt hotel op Ilha Grande

Op het Braziliaans vakantie-eiland Ilha Grande, in de buurt van Rio de Janeiro, zijn zeker dertig doden gevallen door een modderstroom. Na dagenlange zware regenbuien begon de grond op een heuvel te schuiven en werd het Sankay Hotel aan het Bananal strand samen met drie huizen bedolven onder de de modder. In het hotel waren de gasten net naar hun kamers teruggegaan na de nieuwjaarsviering. Of onder de doden buitenlanders zijn is niet bekend, maar wel aannemelijk aangezien Ilha Grande een populaire bestemming is bij buitenlandse toeristen (ook bij Nederlanders) vanwege de mooie natuur en het mooie weer. Ook de ligging, tussen Sao Paulo en  Rio de Janiero zorgt ervoor dat veel toeristen een bezoek aan deze twee wereldsteden en de stranden van Ilha Grande combineren.

 

 

Ilha Grande is alleen per boot bereikbaar, waardoor reddingswerkzaamheden moeizaam verlopen. Zo’n 120 reddingswerkers zoeken naar overlevenden. Ze hebben hulp van politiehelikopters en marineschepen. De Braziliaanse autoriteiten verwachten dat het dodental zal oplopen tot 40. Inmiddels is het dodental van 30 bevestigd.

In Rio de Janeiro kwamen elf mensen om het leven door modderstromen. De miljoenenstad wordt al dagen getroffen door hevig noodweer. Daardoor zijn al tientallen doden gevallen.

Lees ook:Minstens 56 doden door overstromingen in Rio de Janiero
Lees ook:Al 450 doden door tsunami en vulkaanuitbarsting Indonesië
Lees ook:Modderlawines en overstromingen in Brazilie eisen minstens 66 levens
Lees ook:Merendeel toeristen van Sankay Hotel in Ilha Grande ontsnapt aan de dood
Lees ook:Sardinie zwaar getroffen door overstromingen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hotel op Braziliaanse eiland Ilha Grande bedolven onder modderstroom, minstens 30 doden

  1. Pingback: Modderlawines en overstromingen in Brazilie eisen minstens 66 levens | Travel

  2. Pingback: Minstens 56 doden door overstromingen in Rio de Janiero | Travel