Modderlawines en overstromingen in Brazilie eisen minstens 66 levens

In het zuiden van Brazilië is een tragedie aan de gang. Sinds woensdag regent het bijna onderbroken in de staten Rio de Janiero, Angra dos Reis en Sao Paulo. Er zijn honderden aardverschuivingen geweest, waarvan 18 alleen in Rio de Janiero. Wegen zijn op tientallen plaatsen geblokkeerd. In Sao Paulo worden overstromingen gemeld door de Braziliaanse media. Op het populaire vakantie-eiland Ilha Grande werd een hotel weggevaagd door een modderstroom. Het dodental op het eiland is inmiddels opgelopen tot 26, waarvan zeker 17 toeristen. Het is niet bekend hier buitenlandse toeristen tussen zitten. Er wordt nog steeds gezocht naar ongeveer 13 vermiste personen. Elders in de provincie Angra dos Reis kwamen 13 mensen om het leven door een modderstroom. In de stad Rio de Janiero zijn al zeker 11 mensen om het leven gekomen door het hevige noodweer. In Sao Paulo zijn vier mensen om het leven gekomen die levend begraven waren onder de modder. Door het zware noodweer zijn honderden mensen gewond geraakt en duizenden mensen dakloos geworden.

 

Toeristen op de vlucht

Toeristen die aan het genieten waren van oud en nieuw op het vakantie-eiland Ilha Grande zijn op de vlucht geslagen. Met twee zeilboten zijn 120 mensen die aan het Bananal strand verbleven geëvacueerd. Nieuwe modderlawines dreigen hoewel het weer inmiddels opgeklaard is.

Lees ook:Hotel op Braziliaanse eiland Ilha Grande bedolven onder modderstroom, minstens 30 doden
Lees ook:Merendeel toeristen van Sankay Hotel in Ilha Grande ontsnapt aan de dood
Lees ook:Minstens 56 doden door overstromingen in Rio de Janiero
Lees ook:Doden door aardverschuivingen op Flores
Lees ook:vliegtuig crasht op Phuket, zeker 88 doden en 1 Nederlandse gewonde

Geen reacties // Reageer