Alweer lawines in de Alpen, minstens 4 doden in Zwitserland

In de Zwitserse Alpen zijn vandaag minstens vier mensen omgekomen bij lawines. Een eerste lawine deed zich even na 11.30 uur voor in de omgeving van Bern. Daarbij werd een skiër meegesleurd. Tijdens de zoektocht naar deze skiër werden een half uur later nog enkele skiërs en een arts verrast door een nieuwe lawine. Acht helikopters met artsen, reddingswerkers en honden repten zich vervolgens naar de plaats van het ongeval. Rond de middag konden ze acht personen levend terugvinden, maar sommigen bevonden zich in kritieke toestand.

 

Uiteindelijk overleden twee mensen, onder wie de arts en het eerste slachtoffer in het ziekenhuis. Ook het lijk van een wandelaar werd onder de sneeuw teruggevonden. Om veiligheidsredenen is de zoektocht naar nog meer overlevenden rond 18.00 uur stopgezet.

 

In het kanton Valais raakten een berggids en zijn klant, van wie de identiteit niet werd vrijgegeven, rond 14.00 uur bedolven onder de sneeuwmassa. De gids wist zichzelf te redden, maar de klant overleed ter plaatse.

Lees ook:Zeven doden door lawines in Italie; hoog lawinegevaar in de Alpen
Lees ook:5 doden door lawines in Oostenrijk
Lees ook:Nederlandse skiër komt om bij lawine in St. Anton
Lees ook:Vermisten na lawine in Franse Alpen
Lees ook:Doden door lawines in Alpen

Geen reacties // Reageer