Ingesneeuwde Duitse reizigers gered

Hulpverleners bevrijden reizigers uit de sneeuw

Hulpverleners hebben zo’n 170 automobilisten bevrijd op de A20 in het noordoosten van Duitsland. Automobilisten waren uren ingesneeuwd in hun auto.

 Bij de plaatsjes Gützkow en Jarmen in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommeren waren ’s nachts honderden auto’s gestrand. Sneeuwduinen en een aantal geslipte vrachtwagens versperden de doorgang voor de voertuigen. De sneeuw stond tot aan de ramen van de gestrande auto’s. Hulpverleners konden de gestrande reizigers in het begin niet bereiken.

 

Op een aantal plaatsen kan de sneeuw alleen met de hand worden weggehaald. Het gaat om plekken die door geslipte voertuigen niet bereikbaar zijn voor sneeuwruimers.

 

Ook op andere plaatsen in Duitsland zorgen de barre weersomstandigheden opnieuw voor overlast. Op de luchthaven van Frankfurt, het grootste vliegveld van Duitsland, zijn wegens zware sneeuwval zeker zestig vluchten geschrapt. Op veel vluchten die wel doorgaan, zijn vertragingen.

 

In het noorden van het land is een aantal plaatsen na sneeuwstormen van de buitenwereld afgesloten. De politie in Lübeck adviseert de bevolking niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Bij Dahmeshöved aan de Oostzee vrezen de autoriteiten voor een dijkdoorbraak.

 Bron: RTL Nieuws

Lees ook:Sneeuw zorgt voor record aantal vlucht annuleringen op luchthaven Frankfurt
Lees ook:Kettingbotsing met zestigtal voertuigen in Oostenrijk
Lees ook:Sneeuw zorgt voor chaos in Europa. Luchthaven Boedapest dicht
Lees ook:Vluchten op Schiphol vertraagd, chaos in Duitsland en Frankrijk door sneeuw
Lees ook:Leger ingezet tegen sneeuw in Spanje

Geen reacties // Reageer