Arkefly maakt noodlanding na bommelding

Een vliegtuig van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij ArkeFly heeft vandaag een noodlanding gemaakt op Shannon Airport in Ierland. Het vliegtuig was onderweg van Schiphol naar Aruba en Curaçao.

 

Een verwarde en agressieve passagier liet bij herhaling weten dat er een bom aan boord zou zijn, meldde ArkeFly. Volgens Ierse media gaat het om een Nederlandse man van 44 jaar, die is aangehouden. De man zou kwaad zijn geworden nadat de Arkefly-crew hem weigerde meer alcohol te serveren.

 

Om ieder risico uit te sluiten heeft de gezagvoerder besloten een tussenlanding te maken in Shannon. Na de landing is de passagier overgedragen aan de Ierse autoriteiten en wordt daar ondervraagd. De autoriteiten zullen om 20.30 uur het vliegtuig gaan doorzoeken. Passagiers worden gefouilleerd en ondervraagd. Aan boord van vlucht OR 361 waren 224 passagiers en elf bemanningsleden.

 

Door de Ierse luchthavenautoriteiten is besloten dat het toestel niet eerder doorzocht mag worden dan het tijdstip waarop het vliegtuig volgens vluchtschema geland zou zijn op Aruba (20.30 uur Nederlandse tijd). Tot die tijd moet het toestel aan de grond blijven. ArkeFly heeft besloten een ander toestel in te zetten om de gestrande passagiers naar hun bestemming te brengen.

 

Ook wordt grondig onderzocht wat er precies is gebeurd en of er inderdaad een bom aan boord was. „Als iemand met een bom gaat dreigen, gaan alle voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen in”, aldus de woordvoerster. De maatschappij bekijkt daarna of er stappen tegen de man komen. „We zitten daar nu met een zeer vervelende situatie.”

Lees ook:RyanAir toestel van de landingsbaan, 186 gewonden
Lees ook:Arkefly vliegt vaker naar Curacao, Martinair verhoogt frequentie op de Caribbean
Lees ook:30 mensen onwel door rook in Arkefly vliegtuig
Lees ook:Zeventien doden bij vliegtuigongeluk in VS
Lees ook:Noodlanding Pakistaans vliegtuig in Zweden na bommelding

Geen reacties // Reageer