Strippen uit protest tegen bodyscans

In Duitsland hebben zondag op diverse luchthavens Privacy activisten in hun ondergoed geprotesteerd tegen het gebruik van bodyscans. Volgens de activisten wordt de privacy geschonden bij het gebruik van de bodyscans, doordat de scanners door kleding heen kunnen kijken. Volgens de activisten sta je letterlijk in je nakie als je door een bodyscanner gaat. De protesten vonden plaats op de luchthavens van Berlijn, Frankfurt en Düsseldorf.  Op een aantal lijven van de strippers waren boodschappen te lezen als: “Something to hide?” en “drop your pants”.

 

 

De discussie over het gebruik van bodtscans is opgelaaid nadat een Nigeriaan een vliegtuid dat onderweg was van Amsterdam naar Detroit probeerde op te blazen. Op Schiphol zijn inmiddels een aantal bodyscans in gebruik en er zijn 60 nieuwe bodyscans besteld.

Lees ook:Bodyscans of geen bodyscans?
Lees ook:Eerste Wifi-vlucht gisteren de lucht in
Lees ook:Winterchaos in Noord-Italië
Lees ook:Britse journalist neemt injectiespuit mee op vlucht vanaf Schiphol
Lees ook:Turkije in een dip dankzij Geert Wilders

Geen reacties // Reageer