Saalbach-Hinterglemm populair bij jongeren

Saalbach-Hinterglemm is hét skigebied in Oostenrijk. Duizenden jongeren gaa hier deze winter weer uit hun dak; zowel op de piste, in de après ski bar als in de discotheek. Van ‘s Ochtends vroeg tot ‘s morgens heel vroeg is het hier een groot circus. Heb jij je ski- of snowboardvakantie nog niet geboekt? Saalbach-Hinterglemm is zeker een aanrader. Voor informatie en tips over de leukste plekken moet je zeker even verder lezen.

Algemeen

Voor elke wintersporter is Saalbach-Hinterglemm een perfect skigebied. Zowel fanatieke skiërs als coole boarders die willen jumpen op de beste kickers vinden hier de uitdaging. Nadat de liften sluiten gaat het hier eigenlijk pas echt los.

Skigebied

Blauwe pistes: 90 km
Rode pistes: 95 km
Zwarte pistes: 15 km
Hoogte: 840 – 2100 meter
www.saalbach.com

Saalbach-Hinterglemm is een redelijk groot skigebied met 200 kilometer aan gevarieerde pistes, funparken en halfpipes. Opvallend is de liftcapaciteit, want lange wachtrijen kennen ze hier niet (ook niet in de krokusvakantie). Je kunt hier prima dagtochten maken door het hele gebied, waarbij een tocht naar Leogang aan te raden is.

Après-ski

Après ski lijkt hier te zijn uitgevonden. In Saalbach vind je de meeste après ski barren, maar in Hinterglemm zijn eigenlijk de beste après ski tenten te vinden. Sterket nog, de beste après ski hut van de Alpen vind je in Hinterglemm. De Goaßstall ligt op de helling bij de hoofdlift vanuit het dorp. Vanaf 16.00 uur gehts Los!

Discotheken

Voor een lange nacht doorhalen moet je in Saalbach zijn. Hier zijn een aantal leuke discotheken te vinden. Eén van de populairste discotheken in Saalbach is ‘The Kings”.

Accommodaties

In zowel Saalbach als Hinterglemm zijn accommodaties in vele soorten en maten te vinden, van goedkoop tot heel duur. Maar let goed op waar de accommodatie van je keuze ligt, want alleen de hotels, appartementen en groepsaccommodaties in het dal (vlakbij het centrum) zijn aan te raden. Een groot aantal accommodaties liggen bovenop een berg en zijn alleen per lift bereikbaar (of je moet van nachtelijke bergwandelingen houden?)

Jongerenreizen

Reisorganisaties genoeg die reizen aanbieden naar Saalbach-Hinterglemm. Jongeren tussen de 12 en 19 jaar kunnen terecht bij Vinea. Ben je boven de 20 jaar dan kun je mee met het Brunotti SnowCamp.  Wil je dit niet? Kijk dan eens bij Sunweb of Bizz Travel.

Lees ook:Top 10: De beste Après Ski gebieden
Lees ook:Voldoende sneeuw in Oostenrijkse skigebieden
Lees ook:Nieuws: Let it snow!
Lees ook:Hotspot: Splinderuv Mlyn, perfect en goedkoop voor de beginnende wintersporter
Lees ook:Wintersporten in Oostenrijk of Frankrijk?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Saalbach-Hinterglemm populair bij jongeren

  1. Joost

    Populairste discotheek in Saalbach “The Kings”? Krijgen jullie daar geld voor ofzo, daar zijn nog nooit meer dan 10 mensen tegelijk binnen geweest buiten het happy hour. En de gemiddelde leeftijd is dan ook nog 15 Jaar……….

      /  

Comments are closed.