Reisgadget: Gratis Navigatie en Lonely Planet op je Nokia telefoon!

Geen Lonely Planet meer mee op reis, maar gewoon je telefoon

Geen routekaarten en Lonely Planet reisboeken meer in je rugzak! Gewoon je Nokia telefoon meenemen en je kunt in meer dan 180 landen gratis gebruik maken van de nieuwste en vooral gratis wandel- en autonavigatie van Ovi Maps, de kaartensoftware van Nokia. De software bevat enkele functies, zoals stembegeleiding in 46 talen (ook Nederlands) en verkeersinformatie. Nog gaver is dat je vanaf maart bij alle smartphones van Nokia ook gratis toegang hebt tot Lonely Planet reisgidsen, Michelin reisgidsen en evenementinformatie van de plek waar je op dat moment bent!  Lonely Planet en Nokia zijn een samenwerking aangegaan om de Lonely Planet informatie te integreren in de kaartinformatie van Ovi Maps. Zo kun je in je navigatie een hotelletje opzoeken met een goede review van Lonely Planet en er zo naar toe rijden of lopen met behulp van je navigatie. Of de reisinformatie uit de Lonely Planet raadplegen als je in een stad bent. Dat scheelt je heel wat kilo’s in je backpack!

 

Voor het gebruik van de gps-functie is een netwerkverbinding tijdens het rijden niet vereist. Kaarten kunnen op voorhand opgeladen worden zodat Ovi Maps in de offline modus gebruikt kan worden. Dat bespaart batterijverbruik en vooral een torenhoge telefoonrekening. Dit is bijzonder handig voor gebruikers die vrezen voor hoge verbindingskosten in het buitenland of zij die reizen in gebieden met slecht netwerkbereik.

 “Nokia is het enige bedrijf met een mobiele navigatiedienst voor voetgangers en chauffeurs die werkt over de hele wereld en niet enkel in één regio,” zegt Anssi Vanjoki, executive vice president van Nokia. “In tegenstelling tot andere spelers op de navigatiemarkt, verplichten wij je niet om kaarten te kopen van landen waar u slechts enkele dagen verblijft. Wij bieden  gratis een navigatiesysteem en kaarten aan, met alle hoogstaande functies die mensen nu verwachten.”

 De nieuwe versie van Ovi Maps is nu beschikbaar op 10 Nokia toestellen, waaronder de populaire Nokia N97 mini, de Nokia 5800 XpressMusic en de Nokia E72. De software kan gedownload worden via nokia.com/maps. In de komende weken verwacht Nokia deze service nog uit te breiden naar andere smartphones.

 Bekijk hier de demonstratie van Lonely Planet:

Lees ook:Is de I-Pad ook handig voor reizigers?
Lees ook:Pick & Mix: stel je eigen Lonely Planet samen voor jouw reis!
Lees ook:België in top 10 Lonely Planet’s topbestemmingen voor 2014
Lees ook:The Not So Lonely Planet
Lees ook:The Lonely Planet Story

1 Reacties // Reageer

One thought on “Reisgadget: Gratis Navigatie en Lonely Planet op je Nokia telefoon!

  1. andre

    kun je de kaarten ook gewoon thuis via de pc laden of moet dat toch via nokia gsm?

      /  
  2. Pingback: Is de I-Pad ook handig voor reizigers? | Travel

Comments are closed.