Vliegen met Air Asia X van Londen naar Kuala Lumpur loont alleen in juli en augustus

Air Asia, de grootste lowcost airline van Azië, vliegt sinds een paar jaar van Londen Stansted naar Kuala Lumpur in Maleisië. Maar echt low cost zijn de tarieven niet. Welke data je ook selecteert, het vliegtarief komt meestal uit op een bedrag van ruim 600 Britse pond (€684). Buiten ons hoogseizoen (juli en augustus) kun je voor dit bedrag prima met andere airlines, zoals KLM, vliegen vanaf Amsterdam of Düsseldorf. Maar, het is wel handig om altijd eventjes de website van Air Asia te raadplegen. Je weet nooit of dit veel goedkoper is. In juli en augustus zijn de vliegtarieven naar Azië normaal gesproken veel duurder. Bij AirAsia niet. Juli en augustus is namelijk geen hoogseizoen in Azië en dus kun je dan bij Air Asia ook tarieven boeken vanaf 600 Britse pond.

Boek een goedkoop vliegticket met Ryanair vanaf Weeze of met Easyjet vanaf Schiphol naar London Stansted en je bespaart al snel € 100 op je vlucht naar Kuala Lumpur. Wanneer je door wilt vliegen naar andere bestemmingen in Azië, dan kun je bij Air Asia ook goedkope vluchten naar o.a. Bangkok, Bali, Australië en Hong Kong bijboeken. Maar hou er dan wel rekening mee dat je reis langer duurt.

Lees ook:Air Asia X vlucht naar Londen heeft een jaar vertraging
Lees ook:Prijsvechter AirAsia gaat vliegen op Londen
Lees ook:Bekijk vast de Werelddeals van KLM, te boeken vanaf donderdag
Lees ook:Tip: goedkoop vliegen vanaf Düsseldorf
Lees ook:Goedkoop vliegen vanaf luchthavens in België en Duitsland

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Vliegen met Air Asia X van Londen naar Kuala Lumpur loont alleen in juli en augustus

 1. jan001

  Beetje onzin wat er hier wordt geschreven, de prijzen zijn variabel, en hebben wel degelijk invloed op het hoogseizoen, hoe voller een vliegtuig geboekt is bij airasia, hoe meer je betaald, dus boek je laat dan ben je vaak meer kwijt, hoogsezoen of niet, veel vluchten zijn voor het hoogseizoen al volop geboekt, daardoor is de prijs hoger.
  Zij gebruiken een andere staffel, ook hoef je niet direct een retour te boeken, je kan bijvoorbeeld een enkeltje boeken naar KL, in ponden en bijvoorbeeld een enkeltje terug boeken in de lokale valuta van kl naar london.
  Dit kan als gevolg hebben een betere prijs,
  Soms kun je voor bijna niets een ticket boeken,en hebben ze soms aanbiedingen, hoe meer of hoe sneller je vantevoren boekt hoe voordeliger vaak. De prijs die je noemt 600 pond is dus een prijs waarbij het vliegtuig al voor meer dan de helft volzit,
  Als je (ik) bijvoorbeeld in oktober kijkt is de prijs nog ver onder de 500 euro thans.(voor een retour).
  Ryan air wordt afgeraden als je zorgeloos wil vliegen en nog niet eerder mee heb geboekt, je moet namelijk bij ryan air tussen de regeltjes lezen, zo was deze maatschappij een half jaar of meer vantevoren geboekt met nergens een link naar hun online inchecksysteem, die werd namelijk 3 dagen vantevoren gestuurd, een dag voor afreis richting europa, als je dan geen tijd of gelegenheid heb of over het hoofd ziet, dan kost een ticket met drie personen aan extra kosten, zo kostte dat ticket met 3 personen ipv 127 euro ook nog eens een bedrag van 161 euro extra.
  Easyjet is wat dat betreft wat klantvriendelijker, ook m.b.t. vliegkosten, zo hebben zij tweemaal ons laten weten dat zij geld wilde terugstorten ivm met een teveel ingehouden tax, en dit ook teruggestort. Airasia heeft zo ook zijn leuke policy, als het vliegtuig meer dan 3 uur vertraging heeft, boeken zij geen geld terug, maar krijg je een voucher, die in 3 maanden wel besteed moet worden, die soms hoger ligt de waarde dan waarbij die tickets geboekt zijn (meegemaakt met een binnenlandse vlucht), die op zijn manier weer te besteden is aan een nieuwe vakantie vlucht, een vorm van klantenbinding, ook te besteden op hun internationale vluchten

    /  
 2. jan001

  Als je wilt doorvliegen met airasia, naar ander aziatische bestemmingen, word geadviseerd er een of twee dagen als tussenstop in Kuala Lumpur te verblijven,een hotel te zoeken bijvoorbeeld KL-sentral, en een skybusticket meteen mee te boeken, ook rijden er bussen van en naar KLCC naar puduraya(andere maatschappij dan skybus), daar zou je eventueel ook een overnachting of een hotel kunnen nemen.Het is de moeite waard om een of twee dagen op doorreis een tussenstop te nemen, daar je dan veel uitgeruster bij je belangrijkste vakantiebestemming aankomt. Het slapen op KL airport in de hal om te wachten op de volgende aansluiting wordt als vermoeiend ervaren,
  Verblijf je echter bijvoorbeeld in of vlakbij KL-Sentral, dan rijden de bussen tot ongeveer 1 uur snachts en beginnen weer om circa 4 snachts te rijden naar KLCC. Mocht je toch de late (bus)aansluiting missen, en een skybusticket hebben, dan hoef je echt geen taxi te nemen maar kan je bijvoorbeeld bij 24 uurs open macdonald wat bestellen en wat uitrusten in Kl-sentral.
  Vertrek je sochtends vroeg, van KLCC, dan zou je voor de laatste dag ook een hotel kunnen boeken bij Tune-up hotel, als alternatief op het wachten of slapen op airport.
  Airasia heeft als hoofdvestiging en eigen terminal op de thuishaven Kuala Lumpur en verplaatst via hun eigen terminal meer dan 1 miljoen passagiers per jaar, vandaar ook deze aanvullende informatie.

    /  
 3. Pier de Groot

  Opnieuw geboekt bij Air Asia voor een vlucht naar Kuala Lumpur vanaf Londen. Heenreis 16 januari 2011 en terug 30 maart. Totale kosten voor 2 personen 900 euro inclusief vooraf geboekte stoelen. Nu nog naar Londen vaaf Amsterdam met EasyJet voor 84 euro voor 2 personen. Klaar is Kees.
  Vorig jaar op die manier naar Perth gevlogen voor in totaal 1100 euro voor 2 personen.
  Het is even zoeken maar toch

    /  
 4. Yulia Visser

  Dag,

  eigenlijk heb ik een vraag, ik wil in oktober naar australie vliegen. er wordt op heel veel sites gezegd dat je dan van london stensted naar Kwuala lumpur kan vliegen maar de site zelf geeft aan van niet (air asia) nu is deze site ook al een jaar oud. weet iemand hoe ik nog een goedkope vlucht kan vinden naar kwuala lumpur? daarna heb ik wel een goedkope ticket kunnen vinden naar australie.

  alle tips zijn welkom

    /  

Comments are closed.