Kinderen, ouderen en zieken vandaag geëvacueerd van Machu Picchu, Nederlanders als laatste aam de beurt

Er is vanochtend (lokale tijd, hier ’s avonds) een militaire helikopter aangekomen in Machu Picchu met voedsel, water en dekens voor de gestrande reizigers. Toeristen klagen dat ze geen eten en drinken hebben. ’s Nachts vriest het en dus is het gebrek aan dekens een groot probleem. Een gebrek aan schoon water zorgt voor hygiënische problemen, waardoor steeds meer mensen ziek worden. Ongeveer 20 mensen hebben maagproblemen of griep. De helikopters van het leger en politie die vandaag naar Machu Picchu vliegen hebben als prioriteit de laatste kinderen, ouderen en zieken te evacueren.

 

Ondertussen is er een hechte band ontstaan tussen diverse reizigers uit Argentinië, Uruguay, Mexico, Australië, Nederland en een groep backpackers van diverse nationaliteiten. Aangezien dit allen jonge reizigers zijn, zullen deze toeristen waarschijnlijk als laatste geëvacueerd worden.

Lees ook:Evacuatie van toeristen Machu Picchu in Peru aan de gang
Lees ook:Alle gestrande toeristen Machu Picchu in Peru geëvacueerd
Lees ook:Moeizame evacuatie Machu Picchu: nog 1900 toeristen vast, velen worden ziek!
Lees ook:Toeristen Machu Picchu wachten nog steeds op evacuatie, ook de Nederlanders
Lees ook:Toerisme in Peru ingestort door onbereikbaarheid van Machu Picchu

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kinderen, ouderen en zieken vandaag geëvacueerd van Machu Picchu, Nederlanders als laatste aam de beurt

  1. Pingback: Vandaag worden 600 toeristen geëvacueerd vanuit Machu Picchu. Verwarring over berichtgeving Nederlandse toeristen bij thuisblijvers | Travel