Toeristen Machu Picchu wachten nog steeds op evacuatie, ook de Nederlanders

Toeristen in Machu Picchu wachten op de evacuatie

In de Peruaanse Inca-stad Machu Picchu en omgeving zitten nog steeds tussen de 800 en 1000 toeristen vast. Gisteren (woensdag) zijn er ongeveer 600 toeristen geëvacueerd, maar dinsdag en woensdag zijn er echter ook weer toeristen bijgekomen die nog moeten worden geëvacueerd. Het gaat daarbij om mensen die, voordat de autoriteiten dinsdag besloten de Inca Trail te sluiten, al voor deze vier dagen durende trektocht waren vertrokken en nu langzaam maar zeker in Machu Picchu binnen druppelen. Dinsdag kwam er een Argentijn om het leven op de Inca Trail.

 

De minister van Toerisme Martin Perez zegt normaal 120 mensen per uur te kunnen evacueren, maar door het slechte weer kunnen de helikopters niet de hele dag vliegen. Het wachten is op beter weer. Maar de voorspellingen zijn niet al te best. Voor vrijdag wordt er weer een hoop regen voorspeld.

De treinverbinding naar Machu Picchu zal in ieder geval nog 3 dagen gesloten blijven, omdat de spoorwerkers moeite hebben de door modderstromen beschadigde rail te repareren.

Eindelijk wordt Machu Picchu wel goed bevoorraad met levensmiddelen. De meeste Nederlandse toeristen zijn jong en verkeren in goede gezondheid. Bij de evacuatie wordt er voorrang gegeven aan kinderen, zieken en ouderen. De Telegraaf meldde dat de Nederlanders in veiligheid gebracht zijn. Hoewel je uit het artikel zou kunnen afleiden dat de Nederlanders geëvacueerd zijn, is dit niet het geval. Zij hebben alleen de beschikking gekregen over eten en slaapmaterialen. Wanneer de evacuatie van de Nederlanders plaatsvindt is onduidelijk. Het is te hopen dat het weer vandaag opklaart, zodat de helikopters daadwerkelijk 120 man per uur kunnen evacueren.

Lees ook:Dode en gewonde toeristen op Inca Trail bij Machu Picchu door modderstroom in Peru
Lees ook:Evacuatie van toeristen Machu Picchu in Peru aan de gang
Lees ook:Nog 11 Nederlandse toeristen gestrand in Machu Picchu
Lees ook:Alle gestrande toeristen Machu Picchu in Peru geëvacueerd
Lees ook:Negatief reisadvies voor Peru. Machu Picchu blijft dicht tot begin april.

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Toeristen Machu Picchu wachten nog steeds op evacuatie, ook de Nederlanders

 1. Marie José

  Ik ben een van de ouders van een van de Nederlandse jongeren die mogelijk nog vast zit in Machu Picchu in Peru. Ik volg de berichtgeving over dit onderwerp, maar het is nogal verwarrend. Zitten ze er nu wel nog of niet meer? Kan iemand me de bron vertellen van dit laatste nieuwsbericht op Blog.nl? Ik heb dinsdagavond het laatste contact gehad met mijn dochter en ik vermoed om deze reden ook dat ze er nog vastzit.
  Ik hoor graag van andere ouders of familie of zij meer informatie hebben en nog contact hebben gehad. Bedankt alvast voor je reactie! Marie José

    /  
 2. Melanie Lamers

  Mijn Broer en zijn vriendin zaten tot vanochtend in Machu Picchu. Omdat mijn broer medicijnen voor trombose nodig heeft zijn zij vanochend te voet naar Aqua Calientes gelopen wat goed te doen was. We hebben vernomen dat zij beiden met de Heli naar beneden zijn en naar Cusco worden gebracht. Op het moment worden er ong. 300 mensen per uur geevacueerd en dat verloopt goed. De omstandigheden in Aqua Calientes zijn aanzienlijk verbeterd en het waterpeil in de rivier is ook flink gedaald. Ik hoop dat ik u hiermee een beetje kan geruststellen. Het is ook voor iedereen op afstand moeilijk te volgen..Melanie

    /  
 3. Marie José

  Bedankt voor je bericht Melanie! Fijn dat je weer contact hebt gehad met je broer en zijn vriendin. Ik wacht het nu wat geruster af en hoop dat ze snel weer iets van zich kan laten horen.
  Groet van Marie José

    /  
 4. travelblogger Auteur

  Beste Marie Jose,
  Bedankt voor je rectie. Ik kan me voorstellen dat de berichtgeving verwarrend is. Ik vind dat zelf ook. Ik heb er een nieuw artikel over geschreven, waarin ik meer uitleg geef en je ook een advies geef om contact op te nemen met het Ministerie van Buitenlandse zaken. Ik denk dat ze je goed verder kunnen helpen en eventueel in contact kunnen brengen met de ambassade in Peru. Bij de ambassade weten ze waarschijnlijk of je dochter al geëvacueerd is. Rechstreeks met de ambassade contact opnemen kun je ook proberen. Sterkte! groet Ronald/Travelblog

    /  

Comments are closed.