Alle gestrande toeristen Machu Picchu in Peru geëvacueerd

De laatste toeristen worden geëvacueerd vanuit Machu Picchu

De reddingsoperatie van toeristen en inwoners bij de Peruaanse stad Machu Picchu is afgerond. De autoriteiten hebben de laatste 1300 mensen per helikopter uit het gebied gehaald. Afgelopen week kwamen zo’n 4000 mensen vast te zitten, waaronder 27 Nederlanders.

 

 

Noodweer zorgde afgelopen weekend voor overstromingen en modderlawines. Wegen en het spoor waren onbegaanbaar. Zeker zeven mensen, onder wie een Argentijnse toerist zijn omgekomen. De Inca-ruïnes van Machu Picchu zijn alleen per trein bereikbaar of via de Inca Trail, een pad van 45 kilometer langs steile hellingen. Het duurt waarschijnlijk nog een maand of twee om de spoorverbinding van Cuzco naar Machu Picchu te herstellen.

Van de 27 Nederlandse toeristen die ingesloten raakten bij Machu Picchu in Peru zaten en gisteren nog elf mensen vast. Twee van de 27 Nederlanders zijn in het gebied achtergebleven.

De afgelopen week heeft Travel.blog.nl veel aandacht besteed aan dit nieuws uit Peru. en contact gehad met diverse thuisblijvers en reizigers die vast hebben gezeten.

Lees ook:Nog 11 Nederlandse toeristen gestrand in Machu Picchu
Lees ook:Al 22 doden in Peru door zware regenval, overstromingen en modderstromen
Lees ook:Toerisme in Peru ingestort door onbereikbaarheid van Machu Picchu
Lees ook:Verkiezing tot wereldwonder wordt ondergang van Machu Picchu
Lees ook:Dode en gewonde toeristen op Inca Trail bij Machu Picchu door modderstroom in Peru

Geen reacties // Reageer