Al 22 doden in Peru door zware regenval, overstromingen en modderstromen

De hevige regenval in Peru, waardoor ongeveer 3.500 toeristen vast kwamen te zitten in de omgeving van de Incastad Machu Picchu, heeft 22 levens geëist. Vijf personen zijn nog altijd vermist en 20 mensen zijn gewond. Afgelopen donderdag kwam een Argentijnse toerist om het leven terwijl hij de Inca Trail aan het lopen was. Deze laatste stand van zaken is gisteravond gemeld door de Civiele Bescherming van Peru. De regenval is de ergste in vijftien jaar en hebben voor overstromingen en aardverschuivingen gezorgd in de regio Cuzco, maar ook in omliggende gebieden. Ruim 7000 huizen zijn verwoest en ruim 37000 mensen zijn dakloos geraakt.

 

 ”Het goede nieuws is dat Machu Picchu, zoals alle sites die door onze voorouders zijn gebouwd, intact is gebleven”, zei Carlos Millas, voorzitter van de kamer van koophandel van Cuzco, een regio die sterk afhankelijk is van toerisme. Machu Picchu is één van de 7 wereldwonderen en daarmee de belangrijkste toeristische trekpleister van het land. Het zal  nog twee maanden duren voor de spoorweg hersteld is, die negentig procent van de ongeveer duizend toeristen vervoert die dagelijks Machu Picchu bezoeken.

Buurland Bolivia betaalde ook een hoge prijs voor de stortregens. Daar vielen tien doden en raakten 22.000 personen dakloos. Dat bleek uit een officiële balans van gisteren.

De Nederlandse toeriste Raghnilde van Dijk was één van de laatste toeristen die vrijdagavond laat (lokale tijd) geëvacueerd werd met een helikopter. Zij deed gisteren haar verhaal aan Travel.blog.nl.

Lees ook:Alle gestrande toeristen Machu Picchu in Peru geëvacueerd
Lees ook:Toerisme in Peru ingestort door onbereikbaarheid van Machu Picchu
Lees ook:2000 toeristen zitten vast in Machu Picchu in Peru door hevige regenval en modderstromen.
Lees ook:Evacuatie van toeristen Machu Picchu in Peru aan de gang
Lees ook:Verkiezing tot wereldwonder wordt ondergang van Machu Picchu

Geen reacties // Reageer