Moord op Nederlander in Tsjechische wintersportplaats. Twee Nederlandse verdachten opgepakt

zaclerIn Tsjechië is gisteren een Nederlandse man om het leven gebracht. Dat gebeurde in de wintersportplaats Zaclér, niet ver van de grens met Polen. De politie heeft twee Nederlandse verdachten van 18 en 20 jaar aangehouden. De vermoorde man verbleef samen met de verdachte ‘vrienden’ in een vakantiehuisje in de Tsjechische wintersportplaats. Na een melding door buurtbewoners dat een man meerdere messteken had is de politie polshoogte gaan nemen. Toen de politie het vakantiehuisje binnenviel vonden ze daar een zwaar gewonde Nederlandse man. Met een ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis, maar onderweg daar naar toe bezweek hij aan zijn verwondingen. De man is door messteken om het leven gebracht, melden Tsjechische kranten.

 

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de verdachten bekenden van de vermoorde man. Het motief voor de moord is niet duidelijk. De Tsjechische politie gaat de verdachten verhoren. Het slachtoffer zou een man uit Amersfoort zijn. Buitenlandse Zaken wil nog niets zeggen over de woonplaatsen en leeftijden van de betrokken Nederlanders.

Tegen de verdachten is nog geen aanklacht ingediend. De politie wil ze eerst verhoren. Indien zij schuldig bevonden worden, krijgen ze een gevangenisstraf tussen de 10 en 18 jaar.

Lees ook:Aanslag drugsbende in Mexicaans toeristenoord Cancun voorkomen
Lees ook:Backpacker neergeschoten in Melbourne
Lees ook:Reisadvies Macedonië aangepast na demonstraties
Lees ook:Bekentenis in zaak overval Nederlanders in Nieuw Zeeland
Lees ook:Plaats delict moord Julius Caesar volgend jaar open voor bezoek

Geen reacties // Reageer