Hoogste gebouw ter wereld nu al weer dicht. Blamage door Dubai

Een maand nadat het hoogste gebouw ter wereld (828 meter)werd geopend moet de Burj Khalifa in Dubai zijn deuren alweer sluiten. De Burj Khalifa in Dubai is sinds gisteren gesloten voor het publiek. De precieze reden daarvoor is niet duidelijk. Eigenaar Emaar Properties wijst in een korte mededeling op onverwacht veel bezoekers, en suggereert ook dat er problemen zouden zijn met de stroomvoorziening..Burj Khalifa werd begin januari geopend, Dubai hoopte met de opening van het hoogste gebouw ter wereld de reputatie van het in zware financiële problemen verkerende staatje te herstellen. Dat lijkt nu te mislukken.

 

Toeristen met tickets voor het observatiedek, het enige gedeelte van het gebouw dat toegankelijk was voor het publiek, krijgen hun geld terug of kunnen met hun kaartje op een ander moment terugkomen. Wanneer het gebouw weer toegankelijk zal zijn, is nog niet bekend. De eerste inwoners zouden er normaal gezien deze maand hun intrek nemen en in maart zou een hotel in het gebouw zijn deuren openen.

The world

Het is het tweede prestigieuze project in Dubai dat in de problemen komt. De kunstmatige eilandengroep The World, in de vorm van een wereldkaart voor de kust van Dubai, moest de superrijken naar Dubai trekken. De eilanden zijn echter niet voltooid en het project werd vorig jaar stilgelegd.

Burj Khalifa

Begin januari werd de Burj Khalifa geopend. De toren heeft een hoogte van 828 meter. De emir van Dubai, Sjeik Mohammad bin Rashid al-Maktoum, opende de toren en vierde daarmee meteen dat hij het Arabische emiraat vier jaar regeerde. In de Khalifa-Toren kunnen twaalfduizend mensen wonen. De kosten voor een van de 1.044 appartementen lopen op tot 3 miljoen euro. Daarnaast zijn in de Burj Khalifa luxe kantoren, chique restaurants en een hotel gevestigd. In de ondergrondse parkeergarage is plaats voor drieduizend auto’s. De bouw begon in 2004. De werkzaamheden aan de toren hebben meer dan vijf jaar geduurd. Op een gegeven moment werkten er 12.000 arbeiders tegelijk, vooral uit India en Pakistan.

Lees ook:Hoogste gebouw ter wereld wordt steeds hoger
Lees ook:Dubai bouwt wolkenkrabber van kilometer hoog
Lees ook:Eiffeltoren viert 125-jarig bestaan
Lees ook:Hoogste gebouwen ter wereld
Lees ook:Bouw Noord-Korea’s grootste hotel na 25 jaar bijna klaar

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hoogste gebouw ter wereld nu al weer dicht. Blamage door Dubai

  1. Pingback: Explosie in de lift werkelijke oorzaak sluiting hoogste toren ter wereld in Dubai | Travel