Toeristen gedood bij terroristische aanslag in India

Zeker acht mensen, waaronder vier buitenlandse vrouwen, zijn omgekomen bij een explosie in een restaurant in de West-Indiase stad Pune, 150 kilometer ten oosten van Mumbai. Volgens de politie ging het om een terroristische aanslag op een populaire Duitse bakkerij waar veel toeristen kwamen. In het totaal vielen er 33 gewonden, waarvan vier of vijf buitenlanders. Het is nog niet bekend waar de slachtoffers vandaan komen.

De bomexplosie is de eerste aanslag sinds de gecoördineerde terreuraanval op Mumbai eind november 2008. Daarbij kwamen in drie dagen tijd 166 mensen om het leven. De daders zouden uit Pakistan komen. De aanslag in Pune komt een paar dagen voor de topontmoeting tussen India en Pakistan op 25 februari in New Delhi. Na de aanslagen in Mumbai schortte India de vredesbesprekingen op.

De explosie in Pune vond laat op de avond plaats, het restaurant zal vol met toeristen en buitenlanders. De explosie blies ruiten kapot en het uithangbord van de bakkerij weg. Volgens een ooggetuige was de klap zo krachtig dat er “overal kleine stukjes van lichaamsdelen lagen.”

Lees ook:Geen toeristen gedood bij aanslag in India
Lees ook:KLM staakt een lijndienst naar India
Lees ook:Hotels Mumbai zijn weer open
Lees ook:Recordaantal toeristen in Nepal in 2008
Lees ook:Spaanse politie voorkomt ETA aanslag

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Toeristen gedood bij terroristische aanslag in India

  1. Pingback: Geen toeristen gedood bij aanslag in India | Travel