Populaire vakantie-eiland Madeira getroffen door modderstromen; 25 doden

Het populaire Portugese vakantie-eiland Madeira is vandaag getroffen door overstromingen en aardverschuivingen. Er zijn zeker 25 mensen om het leven gekomen. Dat meldt Minister van Binnenlandse Zaken Rui Pereira. Het vliegveld van het eiland is gesloten. Burgemeester Miguel Albuquerque van de hoofdstad Funchal adviseert inwoners thuis te blijven. Vooral het zuiden van het eiland heeft het zwaar te verduren. Sinds vannacht 3 uur regent het zwaar en onophoudend op Madeira. Naast de regen, zorgt ook een stijging van de zeespiegel voor problemen. Bewoners en toeristen zijn gevlucht naar hoger gelegen gebieden van het eiland. Madeira in de Atlantische Oceaan ligt circa 900 kilometer zuidwestelijk van het Portugese vasteland, ten noorden van de bekende Canarische eilanden. Ook op het Portugese vasteland is het weer slecht. Een vissersbootje is vermist bij het vissersplaatsje Penische, waar door de marine naar gezocht wordt.

 

Het gebied rond de Canarische eilanden worden al een week getroffen door hevig noodweer.

De aanhoudende regens en storm met windsnelheden tot 120 km/uur heeft tot een ramp geleid. Diverse wegen zijn afgesloten en gebieden tot rampgebied verklaart. De hulpdiensten kunnen het werk niet aan. Aannemers met kranen en ander groot materieel is opgeroepen om de hulpdiensten te ondersteunen. Rond en in Funchal zijn straten veranderd in rivieren en modderstromen. Ook in Ribeira Brava is de toestand ronduit chaotisch! De regering raad mensen aan hun huizen niet te verlaten. Naast de overstromingen die wegen en rivieren gevaarlijk maakt zijn er ook nog gebieden zonder stroom komen te zitten.

Lees ook:Nederlandse toeristen gewoon op vakantie naar Madeira
Lees ook:Geen vliegverkeer naar Canarische Eilanden door storm; duizenden passagiers gestrand
Lees ook:Nieuwssite over Canarische eilanden gelanceerd
Lees ook:Europees luchtverkeer weer vrijwel normaal na nieuwe aswolk
Lees ook:Doden door overstromingen Roemenie

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Populaire vakantie-eiland Madeira getroffen door modderstromen; 25 doden

  1. Pingback: Nederlandse toeristen gewoon op vakantie naar Madeira | Travel