Machu Picchu voor 1 april weer bereikbaar per trein

Toeristen kunnen weer vóór 1 april weer met de trein naar de Machu Picchu afreizen. Vanwege de goede weersomstandigheden is de treinrails sneller gerepareerd dan verwacht. Verder zijn er ook voorzorgsmaatregelen getroffen waardoor de rails niet nog eens door slechte weersomstandigheden onbegaanbaar kan worden.

 

Eind januari werd de treinrails, die naar de Machu Picchu leidt, voor een groot deel verwoest, waardoor 4000 toeristen, waaronder Nederlanders, bijna een week lang vast zaten in de oude Inca Stad. De problemen werden oa veroorzaakt doordat de Vilcanota-rivier buiten haar oevers trad door hevige regen. Om er voor te zorgen dat dit niet nog een keer gebeurd, zijn delen van de rails een stuk naar de berg verplaatst. Verder zijn de kades gerepareerd en ter versteviging stenen muren geplaatst.

Naar verwachting is het hele traject voor 1 april weer gereed en kunnen toeristen dan weer per trein naar de Machu Picchu reizen vanaf Piscacucho

Lees ook:2000 toeristen zitten vast in Machu Picchu in Peru door hevige regenval en modderstromen.
Lees ook:Evacuatie van toeristen Machu Picchu in Peru aan de gang
Lees ook:Toerisme in Peru ingestort door onbereikbaarheid van Machu Picchu
Lees ook:Alle gestrande toeristen Machu Picchu in Peru geëvacueerd
Lees ook:Machu Picchu weer open!

Geen reacties // Reageer