Reisadvies Thailand aangescherpt na aanslagen en oplopende politieke spanningen

Diverse landen hebben de reisadviezen aan toeristen die naar Thailand afreizen aangescherpt. Ook het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken roept reizigers op om waakzaam te zijn en adviseert toeristen zich te registeren bij de Nederlandse Ambassade in Bangkok. Reizen naar het zuiden van Thailand wordt ontraden.

 

Aanleidingen zijn bomaanslagen op Thaise banken in de zuidelijke provincie Narathiwat afgelopen dinsdag, bomaanslagen in Bangkok afgelopen zaterdag en oplopende politieke spanningen. De Thaise rechter heeft vorige week 1 miljard euro van ex premier Thaksin teruggevorderd. Aanhangers van Thaksin, de zogenaamde roodhemden, hebben demonstraties aangekondigd en er wordt verwacht dat zij achter de aanslagen zitten. Tussen 12 en 14 maart zijn er grote demonstraties aangekondigd. De demonstraties vinden veelal plaats op het Sanam Luang plein bij het Government House in de Phitsanulok Road en bij andere overheidsgebouwen. Het Sanam Luang plein ligt naast dé toeristische trekpleister van Bangkok, het Grand Palace. Toeristen worden aangeraden deze locaties zoveel mogelijk te vermijden. Reizigers wordt aangeraden de berichtgeving in de media te volgen en zich goed te (laten) informeren over de actuele politieke ontwikkelingen. Ook via de website van de Nederlandse ambassade kunnen de ontwikkelingen worden gevolgd. Ook in andere steden in Thailand worden demonstraties verwacht.

Meer informatie over actuele reisadviezen voor Thailand vind je op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees ook:Waarschuwing voor aanslagen in Bangkok
Lees ook:Noodtoestand in Bangkok, waarschuwing voor toeristen!
Lees ook:Negatief reisadvies voor Bangkok
Lees ook:Aziatische toeristen blijven massaal weg uit Thailand
Lees ook:Waarschuwing voor toeristen in Thailand: blijf weg bij demonstraties

1 Reacties // Reageer

One thought on “Reisadvies Thailand aangescherpt na aanslagen en oplopende politieke spanningen

  1. Pingback: Noodtoestand in Bangkok, waarschuwing voor toeristen! | Travel

Comments are closed.