Overstromingen in Kenia verwoesten safari lodges; 6 doden en honderden toeristen geevacueerd

Een overstroming in het Samburu nationaal park in het noorden van Kenia heeft verschillende safari-lodges en kampementen vernield of zwaar beschadigd. De Daily Nation meldde vrijdag dat een veertigtal buitenlandse toeristen uit Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten met helikopters in veiligheid werden gebracht. Vandaag meldt het Rode Kruis dat er minstens 6 doden zijn gevallen en meer dan 200 gebouwen verwoest zijn. 600 toeristen zijn getroffen


 
Medewerkers en gasten van de safarihotels hadden zich tijdelijk in bomen en op daken in veiligheid gebracht. De Ewaso Nyiro was na zware regenval buiten zijn oevers getreden. Het wassende water sleurde terreinwagens mee en vernielde verschillende bruggen.

Ook een onderzoekscentrum, waar het gedrag van olifanten werd bestudeerd, werd door de vloed vernield. De schade loopt volgens de eerste schattingen in de miljoenen.

Lees ook:Nederlanders getroffen door noodweer in Zuid-Frankrijk
Lees ook:Bedevaartsoord Lourdes staat blank
Lees ook:Meer dan 100 doden door overstromingen in India en Bangladesh
Lees ook:Toegang Christusbeeld in Rio de Janiero afgesloten wegens modderstromen
Lees ook:Overtstromingen in Indonesië

Geen reacties // Reageer