Drugsoorlog Mexico teistert toeristenbranche; 13 mensen vermoord in Acapulco

In het populaire Mexicaanse vakantieoord Acapulco zijn zaterdagavond dertien mensen vermoord in de nog altijd hevige drugsoorlog. Twee van hun lichamen werden langs de kant van een bij toeristen populaire en veel bereden snelweg gelegd voor het schokeffect. Vijf van de dertien doden zijn politieagenten wiens patrouillewagen werd beschoten. Acht andere met kogels doorzeefde lichamen werden op verschillende plaatsen in de stad gevonden. Vier van hen waren onthoofd.

 

Acapulco is een van de grootste toeristen resorts in Mexico, maar wordt al jaren geteisterd door een drugsoorlog tussen verschillende bendes. Het La Familia-drugskartel heeft de macht in het gebied. In juni vorig jaar vielen achttien doden bij een urenlange schietpartij. In de afgelopen drie jaar vielen meer dan 15.000 doden.

De president van Mexico zet duizenden agenten in om het drugsgeweld te stoppen. Deze schietpartij had niet op een slechter moment kunnen komen, in Amerika begint de ‘spring break’ waarin veel Amerikanen afreizen naar Mexico voor vakantie.

Lees ook:Toeristen ontvoerd door Mexicaanse drugsbende in Acapulco
Lees ook:Spaanse toeristen verkracht in Acapulco
Lees ook:3 alpinisten verongelukt in Frankrijk
Lees ook:Reizen met vliegtuig steeds veiliger
Lees ook:Rotsblokken verpletteren 5 badgasten Algarve

Geen reacties // Reageer