Nederlanders nog niet bezig met vakantie

Nederland is nog niet echt bezig met de zomervakantie. De vakantieboekingen voor het zomerseizoen lopen volgens de meest recente cijfers één procent achter op die van vorig jaar. Alleen Turkije springt er uit met een forse stijging. Dat blijkt uit gegevens die brancheorganisatie ANVR vrijdag 19 maart verstrekte. “We denken dat mensen net zoals vorig jaar ook nu weer later gaan boeken en misschien wel wachten, tot er nog wat meer leuke aanbiedingen zijn,” denken de reisexperts. De ANVR/NIPO cijfers zijn overigens niet heel betrouwbaar. In de reiswereld is algemeen bekend dat je deze cijfers met een korreltje zout moet nemen. In werkelijkheid lopen de boekingen voor het zomerseizoen meer achter op voorgaande jaren dan wordt gesuggereerd en wachten reizigers met het boeken van de vakantie tot het vakantiegeld op de bankrekening staat of wachten op een mooie last minute aanbieding.

 

Volgens het ANVR lag tot begin maart het totale aantal boekingen voor pakketreizen een procent lager. Boekingen voor vliegreizen springen er uit, want die staan drie procent hoger zijn dan in dezelfde periode vorig jaar. De verre vliegbestemmingen staan 11 procent in de plus, de Europese stijgen één procent. “Maar in verhouding zijn er veel meer vluchten naar Europese bestemmingen”, relativeert de woordvoerster van de ANVR.

Lees ook:Nederlanders boeken massaal zomervakantie
Lees ook:Griekenland populairste vliegbestemming
Lees ook:Toeristen zien Griekenland nog steeds zitten
Lees ook:Vakantie boekingen onder het vriespunt. Vooral wintersport loopt slecht
Lees ook:Wintersport zit flink in de lift

Geen reacties // Reageer