Machu Picchu weer open!

Goed nieuws! Sinds vandaag is Machu Picchu weer open. De spoorlijn naar de populairste toeristenattractie van Peru is zo goed als hersteld. Machu Picchu werd in januari gesloten, nadat duizenden vakantiegangers vast kwamen te zitten door overstromingen en landverschuivingen. Het noodweer kostte tientallen mensen het leven.

 

Het Peruaanse persbureau Andina meldde, dat de eerste toeristen vandaag bij het station ter plaatse welkom geheten zullen worden door kinderen in klederdracht, dansgroepen en bands. Daarnaast zal de Amerikaanse actrice Susan Sarandon haar opwachting maken. De lokale autoriteiten zullen haar ‘als de weersomstandigheden het toelaten’ een blijk van waardering aanbieden voor haar bijdrage om het toerisme in het Zuid-Amerikaanse land weer op gang te krijgen.

Lees ook:Machu Picchu voor 1 april weer bereikbaar per trein
Lees ook:Toeristen Machu Picchu wachten nog steeds op evacuatie, ook de Nederlanders
Lees ook:Kinderen, ouderen en zieken vandaag geëvacueerd van Machu Picchu, Nederlanders als laatste aam de beurt
Lees ook:Nederlandse toeristen geëvacueerd uit Machu Picchu in Peru
Lees ook:Evacuatie van toeristen Machu Picchu in Peru aan de gang

Geen reacties // Reageer