Betalen om te pissen bij RyanAir

Na de zomer moet je betalen om naar het toilet te gaan aan boord van RyanAir vliegtuigen. RyanAir had het plan al eerder, maar heeft nu bevestigd dit inderdaad in te gaan voeren. Per plasbeurt moet je € 1 betalen. Samen met Boeing is RyanAir een nieuwe toilet aan het ontwikkelen met betaalkastje. RyanAir bestrijdt dat het een nieuwe maatregel is om extra geld in het laadje te krijgen. Het doel is het aantal toiletten aan boord terug te dringen tot slechts 1 toilet, zodat er ruimte is voor extra stoelen aan boord. Er kunnen dan 6 stoelen geplaatst worden. De luchtvaartmaatschappij kan alleen dergelijke goedkope prijzen bieden als het toestel efficiënt is ingedeeld. Hoe meer passagiers er aan boord kunnen, hoe scherper de prijzen kunnen zijn. Door te laten betalen voor toiletgebruik wil de maatschappij de passagiers stimuleren gebruik te maken van toiletten op de luchthavens voor vertrek en na de landing.

 

RyanAir staat bekend als de low cost luchtvaartmaatschappij met de meeste toeslagen. Voor bagage, inchecken bij de balie, online inchecken over overgewicht (meer dan 15kg bagage) moet de reiziger al flink in de buidel tasten. Daar staat wel tegenover dat de vliegtarieven extreem laag zijn.

Lees ook:Misschien betalen voor toiletbezoek bij Ryanair
Lees ook:Bij Ryanair vanaf 2010 alleen online inchecken
Lees ook:Dikke mensen betalen extra bij KLM. Terecht of niet? Hoe zit het nou echt met de Fat Tax?
Lees ook:Ryanair slaat door
Lees ook:Extra betalen voor extra beenruimte

Geen reacties // Reageer