Minstens 56 doden door overstromingen in Rio de Janiero

Minstens 56 mensen zijn omgekomen in de Braziliaanse staat Rio de Janeiro door een hevige regenval die aardverschuivingen en overstromingen heeft veroorzaakt. Acht mensen stierven in de stad Rio de Janeiro toen meer dan zeven centimeter regen was gevallen op een halve dag. Nog eens veertien mensen kwamen om in de naburige stad Niteroi. Er vielen ook negen doden in Sao Goncalo bij overstromingen. De burgemeester van Rio de Janeiro heeft alle scholen al gesloten en raadt de inwoners aan thuis te blijven.

 

“Er heerst een enorme chaos in de straten”, zegt burgemeester Paes. “Alle belangrijke wegen zijn geblokkeerd. Iedereen die de overstroomde delen probeert over te steken, neemt een zeer groot risico.”

Het is de tweede keer dit jaar dat de omgeving van Rio de Janiero getroffen wordt door hevige regenval met vele doden tot gevolg. In de nacht van oud en nieuw werd een hotel op het eiland Ilha Grande bedolven onder een moddenstroom.

Lees ook:2000 toeristen zitten vast in Machu Picchu in Peru door hevige regenval en modderstromen.
Lees ook:Overtstromingen in Indonesië
Lees ook:Toegang Christusbeeld in Rio de Janiero afgesloten wegens modderstromen
Lees ook:Meer dan 100 doden door overstromingen in India en Bangladesh
Lees ook:Al 22 doden in Peru door zware regenval, overstromingen en modderstromen

Geen reacties // Reageer