Noodtoestand in Bangkok, waarschuwing voor toeristen!

In de Thaise hoofdstad Bangkok is de noodtoestand uitgeroepen. Premier Abhisit Vejjajiva zei op tv dat hij zo de “situatie wil oplossen en de zaak weer normaal wil laten worden”. De noodtoestand volgde op de bestorming van het parlement door aanhangers van oud-premier Thaksin. Die demonstreren al drie weken en eisen het vertrek van premier Abhisit.

 

De politie en het leger in Bangkok hebben door de noodtoestand meer macht gekregen. Ook mogen er niet meer dan vijf mensen samenscholen. Het is de vierde noodtoestand sinds 2008.

Toeristen

Toeristen in Bangkok worden aangeraden zich niet tussen de grote groepen demonstranten te mengen en altijd hun paspoort bij zich te dragen. Winkelcentra’s, hotels en trekpleisters worden ook steeds ontoegankelijker.

Dit melden de Britse media. De hoofdstad van Thailand trekt jaarlijks miljoenen toeristen vanuit heel de wereld. Nu Bangkok het toneel is geworden van demonstraties tegen de huidige regering lijkt deze toeristische trekpleister minder geliefd te worden bij toeristen.

Winkelcentra’s en andere toeristische bezienswaardigheden zijn onderbedolven door de rode t-shirt demonstranten. Toeristen worden aangeraden zich niet tussen de grote groepen demonstranten te mengen en altijd hun paspoort bij zich te dragen.

Nederlandse toeristen

Nederlandse toeristen in Thailand ondervinden geen hinder van de noodtoestand die in de hoofdstad Bangkok is uitgeroepen. Dit meldde reisorganisatie TUI Nederland woensdagTUI, met de merken Arke en Holland International marktleider in de Nederlandse reiswereld, heeft momenteel ongeveer veertig gasten in Thailand. „De meesten daarvan zijn op rondreis en komen op 14 april weer in Bangkok aan”, aldus een woordvoerster. De reizigers die zich in de hoofdstad bevinden, zitten niet in het gebied waar de demonstraties plaatsvinden.

Reisadvies MinBuZa

het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken roept reizigers op om waakzaam te zijn en adviseert toeristen zich te registeren bij de Nederlandse Ambassade in Bangkok. Reizen naar het zuiden van Thailand wordt ontrade

Lees ook: Reisadvies Thailand aangescherpt na aanslagen en oplopende politieke spanningen

Ben jij in Bangkok? Laat even een reactie achter. We zijn erg benieuwd hoe het daar is!

Lees ook:Negatief reisadvies voor Bangkok
Lees ook:Reisadvies Thailand aangescherpt
Lees ook:Reisadvies Thailand aangescherpt na aanslagen en oplopende politieke spanningen
Lees ook:Opnieuw ‘negatief reisadvies’ voor Bangkok
Lees ook:Waarschuwing voor aanslagen in Bangkok

Geen reacties // Reageer