Luchtruim Groot Brittannië vanavond open. Nog maar een kleine No Fly Zone.

noflyzonemap

Alle Britse luchthavens zullen vanavond om 22.00 locale tijd opengaan. Dat heeft de staatssecretaris van Verkeer Lord Adonis gezegd. Lord Adonis legt de verklaring af na overleg met de Civil Aviation Authority. Sommige beperkingen zullen blijven bestaan. Het besluit volgt op een nieuw beschikbare kaart van Eurocontrol, waar een kleinere No Fly Zone op aangetekend is (rode cirkel op het kaartje hierboven). Deze ligt tussen IJsland en Noord-Ierland. Andere delen van het Europese luchtruim blijven in de ‘grijze’ zone en de vrije zone vallen.

 

De grootste Britse luchthaven Heathrow meldt klaar te zijn voor het opstarten van de Britse vluchten, maar waarschuwt voor te veel optimisme: “niet alle vluchten zullen uitgevoerd worden, informeer je eerst voor je naar de luchthaven toe komt of je vlucht wel of niet doorgaat”.

 

De opening van het Britse luchtruim is ook goed nieuws voor Nederland. Nu er weer over Groot Brittannië gevlogen kan worden zijn de routes naar de VS ook weer vrij. Er hoeft dan niet meer om het Britse luchtruim gevlogen te worden.

Lees ook:Easyjet hervat vluchten vanaf woensdagochtend
Lees ook:Eurocontrol: geen enkele Europese luchthaven in de No Fly Zone
Lees ook:Vliegverkeer Schiphol vanaf morgen 08.00 geleidelijk hervat
Lees ook:Na luchtruim Engeland ook luchthavens Ierland open
Lees ook:Vliegverkeer in Europa wordt geleidelijk opgestart. Per vlucht wordt gekeken of deze kan vertrekken

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Luchtruim Groot Brittannië vanavond open. Nog maar een kleine No Fly Zone.

  1. Pingback: Na luchtruim Engeland ook luchthavens Ierland open | Travel