Situatie in Bangkok loopt uit de hand. Dode en gewonden na granaataanvallen

Door explosies als gevolg van granaataanvallen donderdag in het zakendistrict van de Thaise hoofdstad Bangkok zijn zeker een dode en 75 gewonden gevallen.

Dat maakten Thaise media bekend. Volgens het leger werden de explosies veroorzaakt door granaten. De ontploffingen hadden plaats in het zakendistrict van de stad. Hier staan veel hotels, banken en kantoorgebouwen.

Premier Abhisit Vejjajiva is al weken in een strijd verwikkeld met aanhangers van oud-premier Thaksin Shinawatra. De laatsten betogen al weken achtereen in de hoofdstad. Ruim een week geleden kwamen bij botsingen tussen leger en demonstranten zeker twintig mensen om. De volgelingen van Thaksin eisen nieuwe verkiezingen en het onmiddellijke aftreden van Abhisit.

Lees ook:Geweld in Bangkok escaleert
Lees ook:Bangkok opnieuw een slagveld. 7 doden door nieuwe rellen.
Lees ook:Noodtoestand in Bangkok, waarschuwing voor toeristen!
Lees ook:Protesten Bangkok zullen vluchten niet hinderen
Lees ook:Ministerie ontraadt toeristen Bangkok te bezoeken

Geen reacties // Reageer