Calamiteitenfonds: dekkingsbeperking voor Bangkok. Reiziger kan kosteloos annuleren.

Anti-regeringsgezinde betogers, de zogenaamde roodhemden, demonstreren sinds 12 maart in Bangkok. De afgelopen weken zijn er meerdere incidenten geweest, waardoor al eerder de noodtoestand is uitgeroepen en het Ministerie van Buitenlandse Zaken niet-essentiële reizen naar Bangkok afraad. Lees ook ‘Negatief reisadvies voor Bangkok’. Gisteren (22 april) is de situatie in Bangkok verder geëscaleerd en dat is voor het Calamiteitenfonds de aanleiding geweest om een dekkingsbeperking in te stellen voor de hele stad Bangkok, met uitzondering van de luchthaven en een transitverblijf van maximaal 24 uur aan het begin of einde van de reis als onderdeel van een georganiseerd pakket.

De dekkingsbeperking geldt voor onbepaalde duur. Reizigers die onder de garantieregeling van het Calamiteitenfonds een reis naar Bangkok hebben geboekt (die nog niet is aangevangen) kunnen gedurende de looptijd van de dekkingsbeperking vanaf 30 dagen voor vertrek hun reis kosteloos annuleren. Indien je een reis naar Bangkok hebt geboekt, kun je je bij je reisorganisatie melden. Boek je vanaf vandaag (23 april) een reis naar Thailand, dan val je niet onder de dekkingsbeperking en heb je geen recht op vergoedingen als je reis niet uitgevoerd kan worden.

Lees ook:‘Negatief reisadvies’ voor Kenia
Lees ook:Opnieuw ‘negatief reisadvies’ voor Bangkok
Lees ook:Oplossing voor geweld in Bangkok lijkt nabij. Goed nieuws voor toerisme in Thailand.
Lees ook:Geen negatief reisadvies voor Sri Lanka
Lees ook:Negatief reisadvies voor Bangkok

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Calamiteitenfonds: dekkingsbeperking voor Bangkok. Reiziger kan kosteloos annuleren.

  1. Pingback: Negatief reisadvies voor Bangkok | Travel

  2. Pingback: Oplossing voor geweld in Bangkok lijkt nabij. Goed nieuws voor toerisme in Thailand. | Travel