Boeing Transavia op Schiphol ontruimd na steekvlam

Op de luchthaven Schiphol is vanavond een Boeing 737 van luchtvaartmaatschappij Transavia ontruimd. De passagiers moesten het toestel via de glijbaan verlaten omdat zich in de hulpmotor van de staart van het toestel een steekvlam had voorgedaan. Dat ging gepaard met rookontwikkeling. Twee passagiers raakten bij het verlaten van het vlliegtuig lichtgewond. Dat meldde een woordvoerster van Transavia.

Aan boord van het vliegtuig, dat op het punt stond te vertrekken voor een vlucht van Amsterdam naar Faro in Portugal, bevonden zich op het moment van het incident 183 passagiers. Het is nog onduidelijk waardoor de steekvlam ontstond. De passagiers worden opgevangen en er wordt gekeken of zij nog maandagavond met een ander toestel naar hun bestemming kunnen worden gevlogen. Volgens een woordvoerster van Schiphol heeft het incident geen gevolgen voor het overige luchtverkeer.

Lees ook:Transavia vliegtuig keert terug nadat staart de startbaan heeft geraakt
Lees ook:Dreigtelefoontje houdt Transavia toestel in Rotterdam aan de grond
Lees ook:Kritiek op Schiphol en Corendon na incident
Lees ook:Weer een Air Berlin vliegtuig gestrand in de sneeuw
Lees ook:RyanAir toestel van de landingsbaan, 186 gewonden

Geen reacties // Reageer