Bangkok opnieuw een slagveld. 7 doden door nieuwe rellen.

Het leek rustiger te worden in Bangkok, maar het geweld laait weer op. In de Thaise hoofdstad Bangkok zijn zeven betogers om het leven gekomen bij gevechten met het leger. De militairen schieten met scherp op de roodhemden.

Meer dan honderd mensen zijn gewond geraakt onder wie twee journalisten: een Canadese verslaggever en een Thaise fotograaf. In het centrum van Bangkok eisen duizenden roodhemden het vertrek van premier Abhisit en zijn regering. De betogers hebben een weg geblokkeerd met een brandende bus. Ook hebben ze wagens van het leger beschadigd. Het geweld laaide deze week op toen de regering de belofte om vervroegde verkiezingen te houden introk.

Lees ook:Situatie in Bangkok loopt uit de hand. Dode en gewonden na granaataanvallen
Lees ook:Geweld in Bangkok escaleert
Lees ook:Protesten Bangkok zullen vluchten niet hinderen
Lees ook:Betogers blokkeren Thaise luchthavens
Lees ook:Betogers in Bangkok vertrekken

Geen reacties // Reageer