Isrealiers annuleren vakanties naar Turkije

Duizenden Israëliërs hebben hun vakantie naar Turkije geannuleerd, omdat ze bang zijn voor een vijandige houding van de Turken na de Israëlische aanval op schepen met hulpgoederen voor Gaza. De Turkse minister voor Toerisme schat dat zo’n 20.000 Israëlische toeristen hun vakantie hebben geannuleerd.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat het herstel van de relatie tussen de landen afhangt van Israël. Israël moet de blokkade van Gaza opheffen om de relatie te redden. Bij de Israëlische aanval vielen negen doden, onder wie zeker vier Turken. De VS en VN hebben de aanval veroordeeld.

Lees ook:Flinke stijging in toerisme naar Israël
Lees ook:Israel in opkomst als vakantiebestemming
Lees ook:Ik ga mee naar Eilat!
Lees ook:Nationaliteit doden vliegtuigongeluk Turkish Airlines bekend
Lees ook:Nieuwste trend: zonder je vriend of vriendin op vakantie

Geen reacties // Reageer