Thailand voor groot deel onder water door overstromingen

De ergste overstromingen in Thailand in tientallen jaren tijd hebben ongeveer een vierde van het land onder water gezet. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Chavarat Charnvirakul woensdag laten weten. Door aanhoudende regenval sinds 10 oktober in het noordelijke berggebied treden rivieren buiten hun oevers. Premier Abhisit Vejjajiva schatte dat er twee keer zo veel regen in het bergachtige gebied is gevallen als vorig jaar.

Het dodental als gevolg van het snel stijgende water is opgelopen naar twaalf. Reddingsteams helpen gestrande mensen met boten. Woningen en enorme landbouwvelden zijn overspoeld.

Vier mensen kwamen om in de oostelijke provincie Buriram. Ook de zwaar getroffen provincie Nakhon Ratchasima telde vier doden.

Daarnaast vielen in de centrale provincies Rayong, Trat en Lopburi enkele slachtoffers. Bewoners die aan de Chao Phraya rivier in de hoofdstad Bangkok wonen, bereiden zich voor op vertrek. Men probeert het stijgende water in de Chao Phraya om de hoofdstad heen te leiden richting zee. De verwachting is echter dat de zeespiegel, door het vele water wat van land naar zee stroomt, de komende dagen flink gaat stijgen wat nieuwe overstromingen tot gevolg kan hebben.

De minister beloofde de hulp aan getroffen provincies te verdubbelen. Landen in de regio worden al weken geplaagd door slecht weer zoals zware regenval. In Vietnam zijn tientallen mensen door het wassende water omgekomen.

In de Filipijnen eiste tyfoon Megi zeker veertien levens.

Lees ook:Dodental overstromingen in Thailand loopt op tot 32
Lees ook:Overtstromingen in Indonesië
Lees ook:Minstens 56 doden door overstromingen in Rio de Janiero
Lees ook:Doden door overstromingen Roemenie
Lees ook:Sardinie zwaar getroffen door overstromingen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Thailand voor groot deel onder water door overstromingen

  1. Peter Janssen

    Voor toeristen is er weinig vrees. Het zuiden blijft grotendeels buiten schot.
    In Bangkok worden alleen problemen verwacht bij de oevers van de Chao Phraya rivier. Sommige delen van Bangkok zullen wel blank komen te staan maar dat is bij heftige regenval ook zo. De komende dagen worden er meer problemen in de Noordoostelijke provincies verwacht zoals SiSaKet en Ubon Ratch. (Isaan)

      /  
  2. Pingback: Dodental overstromingen in Thailand loopt op tot 32 | Travel

Comments are closed.