De nieuwste hotspots in Azië

Dat Azië een populaire bestemming is onder backpackers wisten we al langer dan vandaag. Wil je als backpacker de nieuwste hotspots van dit vriendelijkste continent op aarde ontdekken, dan doen we hier een boekje voor je open. Hierbij, speciaal voor jou, de nieuwste hotspots in Azië! Allen geroemd om hun schoonheid, en gepromoot door de plaatselijke overheid.

Marinduque,Filipijnen 
Op 45 minuten vliegen van de hoofdstad Manilla ligt Marinduque, een droom voor iedere toerist die niet vies is van een paar dagen loungen op een bestemming met bountysmaak. De provincie Marinduque onderscheidt zich van de andere Filipijnse prachtplekken vanwege haar gebrek aan toeristen. Nachtclubs en toeristenstands hoef je hier niet te verwachten. Waar je wel op kunt rekenen zijn ideale  duik- en loungelocaties. Uniek aan deze nieuwe Azie hotspot is de vorm van het eiland, met een heerlijke cocktail in de hand veranderd het eiland namelijk vanzelf in de vorm van een hart! Romantiek ten top! 

Phu Quoc, Vietnam
En van het hartvormige eiland over naar het eiland in de vorm van een traan, Phu Quoc. Deze bestemming wordt aangeschreven als het nieuwe Phuket. Niet zo gek als je bedenkt dat je hier heerlijk kunt snorkelen, zonnebaden en verse vis kunt eten tot je erbij neervalt. Wit zand en turqious zeewater wordt op dit eiland gecombineerd met een groen, bergachtig binnenland . Phu Quoc bestaat voor 70% uit nationaal park en een wandeling door dit prachtige bosgebied kun je tijdens je verblijf dan ook niet overslaan. Net als de natuurlijke bronnen overigens, die op verschillende plaatsen verspreid over het eiland te vinden zijn. Neem een verfrissende duik en sluit de dag af met een koud biertje op je eigen stukje ongerept zandstrand. Een glaasje kokosmelk mag natuurlijk ook.  

Hainan, China
Geen nieuwe bestemming als je de reisgidsen erop naslaat, wel een toffe China-bijkom-plek voor de backpackreiziger. Het eiland Hainan is niet direct sfeervol te noemen maar is wel een perfecte uitvalsbasis  voor iedereen die op zoek is naar ontspanning. Watersporters kunnen hier hun hart ophalen want zowel duiken, surfen als snorkelen is een belevenis op zich op dit Hawaiiaanse stukje China. Kom hier niet als je op zoek bent naar een wild uitgaansleven. Hainan is met name een plek waar je kunt bijkomen van een avontuurlijke reis door China zodat je vervolgens uitgerust en wel op het vliegtuig kan stappen terug naar Nederland.
 

Ho Tram Strip, Vietnam 
Geen Ho Chi Minh maar Ho Tram als nieuwe Azie hotpsot. Waarom? Omdat de Vietnamese overheid heeft besloten deze ideale zon-zee-strand bestemming te voorzien van Vegas-style gebouwen en casino’s. Hoe groot  de plannen ook zijn, Ho Tram is nu vooral nog een onontdekte strandbestemming. Vrij van flatgebouwen en schreeuwende verkopers. Net als de bovengenoemde bestemmingen heeft het alle ingrediënten voor het ultieme op-een-onbewoond-eiland -idee. Daarmee is het een prachtig alternatief of aanvulling op één van de bovengenoemde opties in Azie.

Een beetje van jezelf en een beetje van Lonely Planet! De bron van deze info: http://bit.ly/9Ctjal & (foto) http://bit.ly/kcX80l

 

Lees ook:China in de toekomst populairste toeristische bestemming wereldwijd
Lees ook:China stelt omstreden eilandengroep open voor toerisme
Lees ook:Vietnam hotspot van 2007 ?
Lees ook:Fiets 500 kilometer door Vietnam
Lees ook:Snorkelen in het ijskoude water van Antarctica

Geen reacties // Reageer