Reisverslag Reisleiding – Pivo! We zijn er!

Nou daar zit ik dan. Voor mijn tent met de krekelgeluiden op de achtergrond. Het is dag 1 hier op de camping in Kroatië en na een lange autorit van ruim 1500 km in 2 dagen zijn mijn benen blij dat ze vandaag weer mogen functioneren. Rond de klok van 7 kwamen René, ik en onze autobus gister aan op de camping in Kroatië.
 Na ons fruhstuck in het Oostenrijkse Ort am Innreis, onze stopplaats voor een nacht, konden we weer fris en fruitig verder. En met name fruitig..want in de plaatselijke supermarkt kochten we voor vertrek nog snel even wat proviand bestaande uit verse kersen, grote druiven en Duitse broodjes met zoutkorrels aan de bovenkant. Na ook onze autobus gevoerd te hebben met diesel kwam ook diesel in de dop nummer 2, René, langzaam op gang. Mijn collega reisleider en privéchauffeur moest namelijk even zin kweken om weer een dag achter het stuur te zitten, maar met een lege snelweg en goede radiozender als luistervriend was de glimlach na een uurtje weer terug op zijn gezicht.

Een paar uur na vertrek bereikten we de Sloveense grens en zo snel als we het land bereikten, zo snel (ho, even een horzel verjagen) leken we het ook weer te verlaten. Leek inderdaad, want net voor de grensovergang kwamen we als donderslag bij strakblauwe hemel met 35 graden stil te staan. Terwijl de Oostenrijkse chauffeur voor ons als een malloot de verkeersopstopping probeerde weg te toeteren, aten René en ik onze kersen. Al pitjes spuwend en foto’s van elkaar makend vermaakten we ons kostelijk. En hoe het kwam geen idee…maar na een klein half uur leek het getoeter van de Oostenrijker voor ons inderdaad zijn uitwerking te hebben op de file. Zo plotseling als we stil waren komen te staan zo snel konden we ook ineens weer doorrijden. En dat laatste nam René letterlijk, want met ruim 130 km per uur stoven we Kroatië binnen. Bordjes met 33,34 en 35 graden Celsius lachten ons toe en  terwijl U2 – zo leek het- speciaal voor ons Beautiful Day speelde, maakten wij kennis met Kroatië.

 Een paar uur later zaten we met een biertje op het terras van onze camping. Bij te komen van de reis, en van de eerste indruk van onze verblijfplaats van de komende tijd. Het tentenkamp waar we verblijven is namelijk wel even iets anders dan onze hotelkamer van de avond ervoor. Niet dat ik niet weet wat een tent is en wat het campingleven inhoud, maar na een half jaar stage  in sophisticated Buenos Aires en een citytrip Berlijn als laatste reiservaringen was dit toch wel weer even back to  basics. Maargoed. Na op de wc’s te hebben geconstateerd dat het charmante ikneemmijnwcrolmeewantikmoetnaardewc-campingmoment niet van toepassing is op deze camping voelde ik mezelf al snel helemaal thuis. De rest van de avond besloten René en ik door te brengen in het nabij gelegen plaatjes Biograd, met een bord inktvis-carpaccio, stokbrood en rode wijn. Terwijl we aten sloten we onze eerste reisleiders-deal met de eigenaar van het restaurant. Als reisleider mag je namelijk vaak gratis mee eten als je zorgt dat je bijvoorbeeld iedere week met een groep langskomt. Of we echt onze groep mee gaan slepen naar onze dinerlocatie van die avond moet nog even blijken uit de restaurantexpeditie die we de komende dagen zullen houden. Als de carpaccio overal naar papier smaakt dan misschien wel…maar ik hoop toch uiteindelijk iets beters aan mijn groep te kunnen voorstellen. Het tegenovergestelde geldt voor de bar die we vervolgens bezochten. Pocco locco was de naam van de bar waar we ons afzakkertje haalden. Met fijne muziek, tropische cocktails en een leuk, gemêleerd publiek vermaakten we ons prima. 

Met het uitzicht op de maan, sterren en eilandjes voor de kust liepen we een paar uur later slaapdronken terug naar de camping. Klaar voor onze eerste nacht in Kroatië, en in de tent…    

Lees ook:Reisverslag Reisleiding – Zonnestralen & Zweetdruppels
Lees ook:Reisverslag Reisleiding – Terug van weggeweest
Lees ook:Reisverslag Reisleiding – Vrijdag Vertrekdag
Lees ook:Reisverslag Reisleiding – De 12 koppen zijn eraf.
Lees ook:Reisverslag Reisleiding – Voorbereidingstijd

Geen reacties // Reageer