Reisverslag Reisleiding – Voorbereidingstijd

Ik bevind me op dit moment op een loungebank aan de Kroatische zee. Het is nacht en de kriebels in mijn onderbuik beginnen te komen. Morgen is het zover. Rond de klok van 14:00 uur arriveert de tweede lading reizigers van dit seizoen in de badplaats Biograd. Mijn verblijfplek van de afgelopen twee  dagen, waarin ik niet stil heb gezeten! De afgelopen dagen heb ik namelijk kennis gemaakt met mijn Kroatische collega’s van de komende weken: het campingpersoneel, de plaatselijke reisagent Ana, verschillende bar- en restaurantmanagers en mijn wandelende draaiboek genaamd Xander. Samen met hem zal ik de komende weken afwisselend de rondreis en de actieve strandvakanties van Mambo begeleiden.

Terwijl ik vanuit Nederland de laatste reisinfo in mijn mailbox ontvang bel ik mijn reisgids om hem vervolgens een uur lang het hemd van het lijf te vragen. Hoe check je snel en gemakkelijk in met een grote groep in alle hostels? Hoe vind ik het busstation? Hoe en waar kan ik raften en is het een aanrader? Wat doe je met de bagage bij aankomst in de volgende stad? Hoe laat gaat de ferry van Korcula naar Split? Na een vragenvuur van een uur en een schat aan antwoorden later lijkt mijn draaiboek zomaar praktisch toepasbaar te worden… Dankbaar voor alle informatie en een stuk rustiger dan een uur daarvoor hang ik op.

Met alle vers verkregen info staat mijn draaiboek  als een huis ….of als een backpack in het geval van komende week. Vanuit de badplaats Biograd zal ik met mijn eerste groep van 12 vertrekken in de richting van Split. Van daaruit zullen we doorreizen naar het charmante Dubrovnik & betoverende Korcula..tenminste..dat zegt Xander. Of hij een betrouwbare bron is ga ik graag uittesten..met een testpanel bestaande uit 12 jonge, actieve Hollanders om me heen!

Ik ga ze morgen in ieder geval een heel warm welkom heten in Biograd, waar ook dan de temperatuur weer zal stijgen tot boven de 35 graden.

Lees ook:Reisverslag Reisleiding – De 12 koppen zijn eraf.
Lees ook:Reisverslag Reisleiding – Zonnestralen & Zweetdruppels
Lees ook:Reisverslag Reisleiding – Terug van weggeweest
Lees ook:Reis mee naar Kroatie!
Lees ook:Reisverslag Reisleiding – De laatste ronde

1 Reacties // Reageer

One thought on “Reisverslag Reisleiding – Voorbereidingstijd

  1. Karel

    Ik las laatst een artikel over Romeo Delta, de auteur (L. van Zomeren) is zelf ook in Kroatië geweest. De oorlog heeft diepe sporen na gelaten, maar gelukkig krabbelt het land weer overeind zo te zien.

      /  

Comments are closed.