Eins, zwei, drei saufen! Duits Oktoberfest bijna van start

Vanaf morgen barst ’s werelds grootste volksfeest weer los in het Duitse München, het Oktoberfest! 16 dagen lang bier en worst. Of is het meer waar de 6,4 miljoen bezoekers jaarlijks op afkomen?

Tijdens Oktoberfest probeert München niet alleen te drinken. De stad wil zich ook van haar traditionele kant laten zien. Op het terrein zijn blaasorkesten te vinden en er is een kermis. Er zijn dagelijks optochten met muzikanten en oude karren, voortgetrokken door paarden. Veel Duitsers kleden zich voor de gelegenheid in traditionele kledij en komen naar Oktoberfest in hun Lederhosen.

De hoeveelheid drank die er tijdens Oktoberfest is enorm. In 2010 werd er bijna 90.000 liter wijn gedronken, 245.000 liter koffie en thee en maar liefst 7,1 miljoen liter bier. Daarbij was 150.000 liter non-alcoholisch. Er wordt ook wat afgegeten in die dagen: 40.000 kilo vis, 505.000 stukken kip en bijna 120.000 paar worstjes gingen er in 2010 doorheen.

De prijzen liggen tijdens Oktoberfest hoog: hotels en hostels verviervoudigen hun prijzen en vliegtickets zijn ook vele malen duurder dan normaal. Voor een liter bier betaal je dit jaar ruim €9. Voor een liter water ben je iets goedkoper uit, en tel je een luttele €7 euro neer.

Toch is de populariteit van Oktoberfest niet te ontkennen. In heel de wereld worden soortgelijke festivals georganiseerd, allemaal geïnspireerd door het originele feest. Ook in Nederland hebben we onze eigen versies van het evenement in onder andere Amsterdam en Sittard.

Dit jaar vindt ‘s werelds grootste volksfeest plaats van zaterdag 17 september tot maandag 3 oktober. En even voor de beeldvorming, het Oktoberfest in getallen: 42 hectare festivalterrein, 34 tenten & 1800 toilettten.

Bron: travelagenda.nl

Lees ook:Festivals wereldwijd: Oktoberfest in Duitsland
Lees ook:6,4 miljoen bierdrinkers op 180e Oktoberfest
Lees ook:6,9 miljoen liter bier op Oktoberfest
Lees ook:Wist je dit al over het Oktoberfest?
Lees ook:Lufthansa steekt personeel in klederdracht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eins, zwei, drei saufen! Duits Oktoberfest bijna van start

  1. Jack

    Ben ook dit jaar weer geweest :) het oktoberfest was weer super gezellig en natuurlijk het bier werd weer rijkelijk geschonken.TOP
    Jack

      /  

Comments are closed.