ADV: Steek het op in Berlijn

Berlijn, de hoofstad van Duitsland staat bekend om zijn sfeer, cultuur en geschiedenis. Deze veelzijdige stad heeft voor iedereen wat te bieden.  In Berlijn kan alles: zwemmen in een rivier, eten in de lucht en karaoke in het park.

Berlijn kent geen concurentie wanneer het aan komt op sfeer.  Er is geen andere stad in Europa waar je zoveel kunst, cultuur en gezelligheid vind. Op iedere straathoek vindt je wel een knus café of een gezellige markt.  De Berliners zijn graag buiten op straat en dat zie je terug in het aantal parken en terrasjes.

Naast de gemoedelijke sfeer is er ook genoeg te doen in Berlijn. De stad heeft voor ieder wat wils: winkelen, avontuur, geschiedenis, kunst, sport en zelfs natuur. Waar je ook naar op zoek bent op vakantie, Berlijn heeft het. Hier een aantal tips voor degene die nog overgehaald moeten worden.

Tip één:  de cultuur liefhebber

Voor een speurtocht naar oude platen, vintage kleding en curiosa ga je op zondag naar het Mauerpark. Daarna probeer een zitplaats te vinden in het ‘amphi theater’ zodat je met volle teugen van de open lucht karaoke kan genieten.  De audities voor X-factor vallen erbij in het niets, alhoewel er ook soms echt talent bij zit.

Tip twee: de bourgondiër

Probeer in de avond een diner reservering te bemachtigen bij Soho House Berlin. Het restaurant is voorzien van een prachtig art-deco interieur en kijkt uit over de stad. In de zomer kan je er ook zwemmen op het dakterras.

Tip drie: de atleet

Berlijn bezit een weelde aan stadsstranden. Het leukste stadstrand is Badeschiff in het centrum van de stad. Naast een gezellig strand omringd door cafés vind je hier ook zwembad dat midden in de rivier de Spree gebouwd is.

Tip vier:

Bezoek Stattbad Berlin voor een alternatieve avond uit. Dit oude zwembad is omgebouwd tot expositie ruimte en muziekhal. Het is zeker een bezoek waard maar bekijk wel eerst het programma voordat je er naar toe gaat.

Tip vijf:

Bezoek de stad voor een aantal weken volg de ESL taalcursus Duits. Je verblijft in je eigen appartement en leert de taal, de stad en de cultuur pas écht kennen. Overdag studeer je de taal en s’avonds breng je die meteen in de praktijk. In het weekend geniet je van alles dat deze stad te bieden heeft aan kunst en bezienswaardigheden. Interesse? Kijk dan even bij de cursus duits Berlijn op de ESL taalreizen website.

Geen reacties // Reageer