Ebolavirus in Uganda slecht voor toerisme

Uganda hoopte op een winstgevend jaar voor het toerisme, maar lijkt dat nu wel te kunnen vergeten vanwege de recente uitbraak van ebola. De timing van de uitbraak komt uitermate slecht uit voor het toerisme, aangezien augustus het hoogseizoen is. Veel reizen naar het land zijn al gecanceld. 

Mensapen

Het ebolavirus is opgedoken in het westelijk district waar Kibaala ligt. In Kibaala ligt een nationaal park waar de meeste mensapen ter wereld leven. Dit nationaal park in normaliter erg in trek bij biologen en toeristen. Vanwege het virus blijft het hier nu rustig.

Ebola

Ebola is een virusziekte dat een ernstige afwijking in het bloed veroorzaakt waardoor je last krijgt van inwendige bloedingen. Hoofdpijn, koorts en zeer sterke pijnscheuten zijn symptomen. Ebola kan uiteindelijk de dood tot gevolg hebben. Er is nog geen werkend vaccin op de markt dat ebola tegengaat.

Heb jij wel eens een ziekte opgelopen in het buitenland? Zou jij een vakantie cancelen vanwege uitbraak van een virus in het land?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Ebolavirus in Uganda is onder controle
Lees ook:Op reis naar West-Afrika? Wees waakzaam voor ebolavirus
Lees ook:Nationaal Park met hantavirus blijft open voor bezoekers
Lees ook:GGD neemt contact op met mensen vanwege hantavirus
Lees ook:124 opvarenden Holland-Amerika Lijn geveld door virus

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ebolavirus in Uganda slecht voor toerisme

  1. Pingback: Ebolavirus in Uganda is onder controle | Travel