Schiphol verwerkt recordaantal passagiers in juli

In juli heeft Schiphol een recordaantal passagiers verwerkt. Maar liefst 5.224.913 reizigers passeerden de gates. Het aantal passagiers is het grootste aantal binnen een maand sinds het bestaan van Schiphol en betekende een toename van 1,3% ten opzichte van juli vorig jaar. De groei is voornamelijk te danken aan passagiers die hun reis begonnen of eindigden op Schiphol. Het aantal transferpassagiers bleef nagenoeg gelijk.

Daling vracht

Er mocht dan wel een groei zijn in het aantal passagiers, Schiphol zag ook een daling. Schiphol zag de hoeveelheid verwerkte vracht afnemen. Schiphol is daarin niet de enige, wereldwijd neemt de hoeveelheid vracht af. Binnenkomende vracht daalde met 6,6%, de uitgaande vracht steeg met 0,6%.

 

Lees ook:Schiphol had 3% meer passagiers in 2013
Lees ook:Nederlanders bezuinigen meer op korte dan lange vakanties
Lees ook:Minder koffers kwijt op luchthavens door minder passagiers
Lees ook:Minder koffers vermist
Lees ook:Aantal toeristen wereldwijd op recordhoogte van 842 miljoen

Geen reacties // Reageer