Wereldkaarten in huis

Ik ben gek op accessoires voor in huis die me doen denken aan hoe groot de wereld wel niet is. Wereldkaarten, globes, alles waar ook maar iets van een kaart in verwerkt is ben ik helemaal gek op. Wat baalde ik dan ook altijd in woonwinkels als ik spullen tegenkwam die zo perfect bij mij pasten, maar jammer genoeg zo ontzettend duur waren! Zo hoop ik ooit nog eens een enorme wereldkaart zoals je die vroeger op school zag te spotten op een rommelmarkt voor een appel en een ei, maar dat zal nog wel niet haalbaar zijn. Nu heb ik twee toffe reisgerelateerde woonitems gekocht voor een prikje, ik kan het niet laten om deze met jullie te delen.

De eerste stond al járen op mijn verlanglijstje. De meeste wereldbollen zijn té groot, met een lelijk lampje erin, té duur of in een kleur die me niet aanstond. Of een combinatie van al die elementen. Gisteren kwam ik bij de Action en liep ik tegen een supermooie globe aan. Zwart, op een zilvergrijze poot, perfecte grootte voor in huis en dat alles voor maar 8 euro! Die kon ik niet laten liggen en dat heb ik natuurlijk ook niet gedaan! Op de foto zien jullie voor de waxinelichthouder ook nog een ijzerdraden ‘fotolijstje’ in de vorm van mijn naam. Dit superonhandige ding heb ik gekocht toen ik op mijn zestiende voor het eerst zonder ouders in het buitenland was, op schoolreis naar London.

Dit kussen zag ik afgelopen weekend al in de folder van de Jisk, en zei toen al tegen mijn vriend dat het me niet schelen kon hoe groot het kussen was, maar dat ik het moest en zou kopen. Zo gezegd, zo gedaan. Uiteraard is de wereld er wel goed op afgebeeld, en niet in spiegelbeeld zoals op deze foto. Dit sierkussen kostte slechts 7 euro en past perfect binnen ons interieur.

Lees ook:10 bizarre klachten van reizigers
Lees ook:Persoonlijk: Beestjes die ik tegenkwam op reis
Lees ook:Uitgebreid fotoverslag La Coruña
Lees ook:Kaapstad, wat een stad!
Lees ook:Reis mee naar Kroatie!

Geen reacties // Reageer