Vrouw met extra bagage door politie uit vliegtuig gehaald

Mijn zus vliegt geregeld naar Ierland voor haar opleiding (klik hier, hier en hier voor haar artikelen over Ierland) en ‘smokkelt’ met enige regelmaat boeken mee onder haar oksel. Zoals zovelen doen, omdat het niet meer in de handbagage past. Wordt over het algemeen ook overal geaccepteerd. Maar pas op, bij Ryanair laten ze je ervoor uit het vliegtuig zetten.

Boek en poster onder de arm

Een Spaanse vrouwelijke passagier van Ryanair werd door de politie uit het vliegtuig in Valencia gehaald omdat zij een boek en een poster onder haar arm droeg. Andere passagiers boden de vrouw aan om de spullen voor haar te dragen maar dit werd niet getolereerd.

Extra betalen

Naar verluid moest de vrouw zo’n 62 euro betalen om de spullen toch mee te krijgen aan boord. Echter weigerde haar creditcard dienst en kon de vrouw het bedrag niet betalen.

Filmpje

Een medepassagier filmde het hele gebeuren. In het filmpje is te zien dat de vrouw smeekt om aan boord te mogen blijven. Ook hoor je er passagiers roepen dat zij het beschamend vinden. Het filmpje is inmiddels bijna 200.000 keer bekeken en Twitteraars roepen op om Ryanair te boycotten.

In een reactie aan De Morgen laat Ryanair weten: ‘De passagier heeft de regels overtreden en werd op vraag van Ryanair door de politie van het toestel gehaald’.

Klik hier om te zien hoeveel handbagage mee mag nemen bij verschillende luchtvaartmaatschappijen!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Europees Parlement wil vast tarief voor vliegbagage
Lees ook:Vrouw geweigerd in vliegtuig vanwege laag decolleté
Lees ook:Lastige passagier vastgeplakt in vliegtuig
Lees ook:Stewardess kondigt crash aan
Lees ook:Ryanair gaat vanaf Eindhoven vliegen naar West-Ierland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouw met extra bagage door politie uit vliegtuig gehaald

  1. Frank Bikker

    Als je moet piesen en poepen bij Ryan Air zijn ze nog in staat om daar geld voor te vragen.

      /  

Comments are closed.