Wereldwijd meer dan 1 miljard toeristen

Voor het eerst zijn er wereldwijd meer dan 1 miljard toeristen. Dit stelt de Wereld Toerisme Organisatie van de Verenigde Naties. Volgens de organisatie is met dit enorme aantal toeristische activiteiten maar liefst 9% van alle economische activiteit ter wereld gemoeid. En dat is énorm!

1 op 12 arbeidsplaatsen te danken aan toerisme

Vorig jaar werden er 980 miljoen toeristen gemeten, dit jaar zijn het er voor het eerst meer dan 1 miljard. Volgens de UNWTO heeft 1 op de 12 arbeidsplaatsen wereldwijd dit te danken aan de toeristische sector.

Toerisme belangrijk op elk niveau

Dat toerisme enorm belangrijk is voor de wereldeconomie én de lokale economie blijkt uit een voorbeeld van de UNWTO op Knack.be: ‘Mevrouw Dale Sheppard-Floyd leert tijdens haar verblijf in Spanje een nieuwe cultuur en nieuwe mensen kennen, ze ondersteunt de lokale economie en draagt daarbij mee aan het veiligstellen van talloze arbeidsplaatsen. Als je dit alles vermenigvuldigd met 1 miljard, dan wordt de werkelijke betekenis van de reissector duidelijk,’ aldus Taleb Rifai, secretaris-generaal van de UNWTO.

Respect voor cultuur

De organisatie riep toeristen op om zoveel mogelijk eten en andere producten te kopen op de plaats van bestemming om daarmee de lokale economie een positieve impuls te geven. Verder roept de organisatie toeristen op om de plaatselijke cultuur te respecteren.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:China in de toekomst populairste toeristische bestemming wereldwijd
Lees ook:Aantal toeristen wereldwijd op recordhoogte van 842 miljoen
Lees ook:Recordaantal bezoekers New York
Lees ook:400 miljoen euro moet toerisme Spanje redden
Lees ook:10% reizigers kiest bestemming om sexaanbod

Geen reacties // Reageer