De meest romantische bestemmingen voor Valentijnsdag

janusz l / Foter.com / CC BY-NC-ND

Voor mij is elke reden een goede reden voor een reis of romantisch tripje, anderen hebben soms even een zetje nodig. Kerst, een vakantieperiode of een dag als Valentijnsdag zijn redenen om er eens even lekker op uit te gaan. En als je dan toch voor Valentijnsdag een weekendje weg wilt, kies dan een romantische bestemming! Hierbij een lijstje met de meest romantische bestemmingen voor een weekendje weg.

Wenen

Of je nou houdt van de Weense wals of niet, Wenen is met uitstek dé bestemming voor een romantisch weekendje weg. En wel om de volgende reden: het reuzenrad! In het reuzenrad van Wenen kun je genieten van een diner op fantastische hoogte. Genieten van heerlijk eten, met een prachtig uitzicht met het beste gezelschap. Wie wil dat nou niet?

Bordeaux

Voor de romantische hotels en de drank van de liefde ga je naar Bordeaux. De wijnhoofdstad van Frankrijk is een fantastische plaats voor het bekijken van oude kathedralen en het drinken van de lekkerste wijn. Er wordt zelfs gezegd dat het in Frankrijk heiligschennis is om het goede van het leven te laten liggen.

Marrakech

Vanwege de afstand is dit een bestemming waar je toch echt wel een lang weekend naartoe moet. Zie je jezelf al slenteren door de marktstraatjes en samen theedrinken in een klein, maar knus theehuis?

Venetië

Vergeet Parijs, ga naar Venetië. Zeg nou zelf, zo romantisch is die Eiffeltoren toch niet? Trek bij slechter weer met de trein door het prachtige landschap rondom Venetië, stap bij mooi weer natuurlijk in een gondel.

Brugge

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat Brugge een prachtige historische stad is. Stad in een van de koetsen en laat je door de middeleeuwse straten voeren. Pak elkaars hand stevig vast onder de dekens in de paardenkar!

Vilnius

Wanneer je in juni in Litouwen bent kan het zijn dat je terechtkomt in een riddertoernooi bij het kasteel Trakai. Ridders die tegen elkaar strijden zijn misschien niet zo romantisch, maar het middeleeuwse plaatje eromheen wel. Ook buiten juni om is het kasteel Trakai een aanrader, het moet een enorm indrukwekkend gebouw zijn.

New York

Wat is er nou romantischer dan je vriend of vriendin te verrassen met een lang weekend New York? Heb je het er wel voor over om wat langer in het vliegtuig te zitten voor een lang romantisch weekend weg? Wat je ook romantisch vindt, je vindt het in the Big Apple.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Voordelige romantische lentebestemmingen
Lees ook:New York krijgt 190 meter hoog reuzenrad
Lees ook:Last minute aanbieding: valentijnsdag met je geliefde in Berlijn, Barcelona of Praag
Lees ook:Vliegticket aanbiedingen bij Air Berlin: alleen 9 en 10 februari te boeken, vliegtickets vanaf € 29
Lees ook:Skyeurope actie: 48 uur tickets voor 48 euro all inclusive

Geen reacties // Reageer