Costa Concordia-ramp geen reden om cruises links te laten liggen

ecstaticist / Foter.com / CC BY-NC-SA

Op vakantie gaan met een cruiseship blijft ongekend populair, ondanks rampen als die met de Costa Concordia en het uitbreken van een aantal virussen op schepen het afgelopen jaar. Vorig jaar werd er zelfs een record gehaald, met maar liefst 6,14 miljoen cruisereizen in Europa. Dat heeft de internationale federatie Cruise Lines International Association (CLIA) laten weten.

Minder cruisetoeristen uit Zuid-Europa

De populariteit van cruises is aanzienlijk gestegen. Er is wel een flinke daling te zien van toeristen uit Zuid-Europa, de landen die het hardst door de crisis getroffen zijn. Uit Spanje kwamen 18% minder cruisetoeristen en uit Italië 9% minder. Ach ja, de zon schijnt daar toch wel. De stijging van het aantal bezoekers is voornamelijk te danken aan toeristen uit landen als Duitsland, waar 11% meer toeristen vandaan kwamen, en Frankrijk, goed voor 9% meer toeristen. Het grootste aantal cruisetoeristen komt nog steeds uit Groot-Brittannië.

Cruises binnen Europa

80% van alle cruises blijft in Europa. Met name de Middellandse Zee is erg populair. Cruises naar het Noorden blijken ook een stevige groei doorgemaakt te hebben, die cruises groeiden het afgelopen jaar met 10% tot 1,33 miljoen reizigers.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Schiphol groeit het snelst van alle Europese luchthaven
Lees ook:Crisis nekt Disneyland Parijs; 1 miljoen bezoekers minder
Lees ook:MSC Cruises doet donatie van 3 miljoen aan Unicef
Lees ook:Frankrijk populairste vakantieland ter wereld
Lees ook:Recordaantal bezoekers New York

Geen reacties // Reageer