Reuzenpanda geboren in Amerikaanse dierentuin

Wauw, wat een prachtig filmpje van de bevalling van een reuzenpanda (wat zijn ze klein wanneer ze net geboren zijn!) in een dierentuin in Washington. Ik ben echt onder de indruk, bijna ontroerd zelfs van dit kleine wondertje. Mei Xiang, de moeder van de kleine hups, beviel op 23 augustus van haar kleintje. Reuzenpanda’s worden met uitsterven bedreigd. In dierentuinen leven er momenteel zo’n 300, en in het wild leven er nog zo’n 1600. Het is voor Mei Xiang niet haar eerste kleintje. In 2005 geleden beviel ze van haar eerste pandaatje, die momenteel in China in het wild leeft. In september voor jaar kreeg ze ook een jong, maar dat stierf na zes weken. Op het filmpje is te zien hoe de moeder bevalt van haar kleintje, en het direct in de armen neemt.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Ontsnapte kangoeroe mengt zich onder schaatsers
Lees ook:Stroperij neushoorns breekt records
Lees ook:Douane onderschept zelfgemaakt paspoort meisje (9) niet
Lees ook:Moeder spot haai op vakantiefoto’s van zoontje
Lees ook:Foto: Trotse moeder in Malawi

1 Reacties // Reageer

One thought on “Reuzenpanda geboren in Amerikaanse dierentuin

  1. Stephanie

    Oh gosh :) zo vertederend, zo lief!

      /  

Comments are closed.